StarT -monialaisen projektioppimisen toimintamalliin kannattaa vielä ilmottautua!

Ilmoittaudu mukaan StarT -toimintaan lukuvuodelle 2017-2018

Viime lukukaudella Lahden kaupunki palkittiin aktiivisimpana kuntana koko Suomessa. Iso kiitos yhteistyöstä! Nyt on aika ilmoittautua mukaan lukuvuodelle 2017-2018. Ilmoittaudu täällä.

StarT:n eteneminen pähkinänkuoressa:

1. Toteuta LUMA-aineisiin ja StarTin teemoihin liittyvä projektiopiskelujakso haluamallasi tavalla mieluiten syyslukukauden aikana.

2. Järjestäkää alkuvuodesta 2018 päiväkodissa/koulussa yhdessä koko oppimisyhteisölle pieni tai suurempi tapahtuma/valintatilaisuus, StarT-päivä, jossa oppilaiden tiimit esittelevät projektiopiskelunsa tuotokset.

3. Valitkaa parhaat ja raportoikaa ne ehdolle Päijät- ja Kanta-Hämeen StarT-festareille.  Raportointi päätty 18.2.2018.

4. Lisäksi verkkolomakkeella voi raportoida omasta oppimisyhteisöstään hyvän käytänteen projektiopiskelujakson toteutuksesta. Tämä koskee opettajia ja heidän työskentelyään helpottavia toimintamalleja ja uusia ideoita.

5. Parhaat projektityöt ja hyvät käytänteet kutsutaan verkkotuomaroinnin jälkeen esittäytymään alueellisille StarT-festareille, joilla parhaat palkitaan. 2018 vuonna StarT- Festivaalit ovat yksipäiväiset ja ne järjestetään 14.5.2018.

StarT teemat ovat:

1) Matematiikkaa ympärillämme, 2) Luonto ja ympäristö, 3) Hyvinvointi ja terveys, 4) Tähdet ja avaruus, 5) Koti, kulttuuri, kansainvälisyys, 6) Tämä toimii! ja 7) Teknologia ympärillämme

StarT tarjoaa maksuttomia vinkkejä ja materiaaleja projektiopiskelun toteuttamiseen uusien OPS:ien linjassa kaikilla opetuksen asteilla. Lisäksi voit mahdollisesti saada toteuttamisen tueksi StarT-lähettilään, joka vierailee oppimisyhteisöissä käytännön työskentelyn tukena. StarT:in materiaalipankkia on uudistettu ja se löytyy täältä ilman kirjautumisia (http://start.luma.fi/mahdollisuudet/materiaalipankki-2/). Myös EdViston käyttö on ilmaista kaikille StarTiin osallistuneille (https://edvisto.com/).

Virittäytyäksesi tunnelmaan kannatta käydä katsomassa Youtubesta videot kevään 2017 StarT- Festareilta Lahden Sibeliustalolta!

Koostevideo lasten ja nuorten päivästä täältä.

Koostevideo lasten päivästä täältä.

Koostevideo nuorten päivästä täältä.

Tämä Toimii!-sarjalaisten esittelyvideo täältä.

Yleinen StarT esittelyvideo täältä.

StarT- uutinen keväältä 2017 täältä (lahti.fi).

StarT-toiminnan aluesivuille täältä.

StarT-toiminnan kansallisille sivuille täältä.

""

Avaruuspeli ja sen tekijät