Helsingin yliopisto ja LUT-yliopisto järjestävät yhdessä EUA-CDE:n (European University Association Council for Doctoral Education) vuosikokouksen, joka on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä tohtorikoulutukseen liittyvistä tapahtumista. Niemen kampukselle saapuu akateemisia johtajia, tutkijoita ja sidosryhmiä ympäri Eurooppaa.

Lahden asema tieteen ja tutkimuksen paikkana vahvistuu jälleen askeleen verran, kun kaupunkiin saapuu yli 200 asiantuntijaa maanosan eri yliopistoista.

– Olen todella innoissani siitä, että näin suuri ja arvostettu akateeminen tapahtuma saatiin tänne. Helsingin yliopistolla, LUT-yliopistolla ja Lahden kaupungilla on kaikilla tekojen kautta saatu hyvä kansainvälinen maine. Se on varmasti painanut vaakakupissa valintaa tehdessä, Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri Minna-Maija Salomaa arvioi.

Erilaiset konferenssit, seminaarit ja kokoontumiset ovat keskeinen osa kansainvälisen tiedeyhteisön verkostoitumista ja keskinäistä tiedonvaihtoa.

Tapahtuman ohjelma keskittyy erityisesti viestintään ja sen eri ulottuvuuksiin osana tohtorikoulutusta. Tavoitteena on kehittää kattavia lähestymistapoja viestinnän sisällyttämiseksi tohtorikoulutusstrategiaan ja -käytäntöihin.

Työpajoissa käsiteltäviä aiheita ovat mm. väitöskirjatutkijoiden viestintätaidot, tutkimusohjelmien sisäinen viestintä sekä viestiminen monikulttuurisessa tiedeyhteisössä.

Päiväohjelman lisäksi vierailla on mahdollisuus tutustua alueen nähtävyyksiin mm. Vesijärven risteilyllä tai vierailulla visuaalisten taiteiden museo Malvaan.

Lisätiedot

Minna-Maija Salomaa, Lahden Yliopistokampuksen pääsihteeri

+358 50 595 8953

minna-maija.salomaa@lahdenyliopistokampus.fi

EUA:n konferenssisivu: https://eua.eu/events/243-2023-eua-cde-annual-meeting.html