LAMK, LADEC ja Lahden Yliopistokampus ovat toteuttaneet yhteistyössä businesseventslahti.fi-tapahtumakalenterin, joka kokoaa kaupungin yritystapahtumat yhteiselle sivustolle.

–          Yhteistä tapahtumakalenteria on toivottu pitkään. Se karsii päällekkäisyyksiä ja toimii jatkossa myös tapahtuma-ajankohtien suunnittelun tukena, Lahden Yliopistokeskuksen asiantuntija Kaisa Vuorivirta toteaa.

Hän kertoo Yliopistokampuksen järjestävän vuosittain useita tapahtumia, joissa esitellään Lahdessa tehtävän tieteellisen tutkimus- ja kehitystyön tuloksia. Tunnetuin niistä on vuosittainen Lahden Tiedepäivä.

–          Tapahtumat ovat erinomainen kohtaamis- ja verkostoitumispaikka sekä opiskelijoille että yrityselämän edustajille. On yhteinen etumme, että Lahden seudun yrityselämä on mahdollisimman vilkasta ja että tapahtumat ovat kaikkien niistä kiinnostuneiden tiedossa, Vuorivirta jatkaa.

Yritystapahtumien lisäämisestä Lahden seudun yritystapahtumakalenteriin vastaavat tekijöiden lisäksi mm. Päijät-Hämeen Yrittäjät, Hämeen kauppakamari, Koulutuskeskus Salpaus, TE-toimisto, KOKO Lahti, Lahden kaupunki sekä paikalliset yrittäjät. Sivuston visuaalinen ilme ja tekninen toteutus ovat lahtelaisen Imager Oy:n käsialaa.

–          Kalenteriin kootaan yritystapahtumia, jotka ovat lähtökohtaisesti kaikille avoimia. Kalenterin tekijöiden sekä muiden virallisten tahojen ja toimijoiden lisäksi myös yksittäiset yritykset voivat syöttää kalenteriin omia tapahtumiaan. Kyseessä on aito yhteinen ponnistus Lahden seudun yrityselämän virkistämiseksi sekä palvelu, jonka kehittäminen jatkuu sivuston julkaisun jälkeen, LAMKin lehtori Sari Suominen vakuuttaa.

LADECin markkinointipäällikkö Tarja Pellinen uskoo tapahtumakalenterin tuovan Lahden seudun yrityksille lisää näkyvyyttä tavoittelemiensa kohderyhmien keskuudessa.

–          Kiinnostus koko kaupungin yhteistä tapahtumakalenteria kohtaan on ollut jo etukäteen ilahduttavan suurta. Uskon, että kalenteri tapahtumineen lisää Lahden seudun kiinnostavuutta ja luo vireän ja aktiivisen yrittäjyyden imagoa koko Päijät-Hämeeseen.

 

www.businesseventslahti.fi