<
Main
Joint platform for universities

Lahti University Campus

The Lahti University Campus, coordinated by the University of Helsinki, specialises in multidisciplinary research and development that supports the growth and progress of urban environments and the region’s business and industry. Research focuses on the environment, practical innovation and wellbeing. Its fundamental principles include sustainable development and the efficient application of the Living Lab concept.

News

16.08.2018

Elävä kaupunki - esimerkkinä Lahti

Miltä Lahti vaikuttaa esteetikon silmin? Moni yhdistää Lahteen esteettisesti negatiivisia tai vähintään betonisia mielikuvia; mistä nämä kuvat syntyvät ja ovatko ne oikeutettuja?

News item

16.08.2018

Pikku-Veskun puistosta tarinapuisto – QR-koodin avulla avautuvat puistokävijöiden mielipaikkojen tunnelmat

Lahden Pikku-Vesijärven eli Pikku-Veskun puistossa vieraileva voi nyt löytää älypuhelimellaan muiden kirjoittamia tarinoita, tunnelmia ja kokemuksia puistosta sekä jakaa oman tarinansa eri puolille puistoa sijoitettujen QR-koodien avulla.

News item

14.08.2018

Avoin on nyt Niemessä

Syksyllä tarjolla mm. kasvatustieteellisiä opintoja.

News item

14.08.2018

LAHTI VENTURE PROGRAM yhdistää yliopisto-opiskelijat ja yritykset

Lahti Venture Program on koulutusohjelma, joka tuo yhteen Lahden seudulla toimivat kärkiyritykset ja nuoret osaajat. Ohjelman pohjautuu tavoitteeseen alueen liiketoiminnan kasvusta, kehittymisestä ja uudistumisesta. Tahdomme auttaa Lahden seudun yrityksiä uusiutumaan ja kehittämään toimintaansa innovatiivisten ratkaisujen avulla sekä tarjota opiskelijoille tilaisuuden kehittää osaamistaan tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

News item

10.08.2018

Avoimen opinnot taas alkamassa!

Syksyllä pääsee taas helposti avoimien yliopisto-opintojen pariin. Tutustu laajaan tarjontaan ja valitse omasi!

News item

10.08.2018

Nyt on aika jättää abstrakti- ja sessioehdotukset Lahden tiedepäivään

Tiedepäivään voi tarjota esityksiä vielä elokuun ajan.

News item

02.08.2018

Kohti työelämää

Peruskoulun työelämään tutustumisjaksojen (TET) tarkoituksena on antaa nuorelle esimerkkejä erilaisista ammateista. Nuori pääsee itse näkemään ja kokemaan hetken työelämässä.

News item

25.07.2018

Opiskele opiskelutaitoja!

Oppiminen on taitolaji ja siihen saa apua. Lahdessa järjestetään syksyllä kaikille avoimia opiskelutaitoiltoja ja elokussa käynnistyy myös opiskelutaitojen verkkokurssi.

News item

Events

30.08.2018

ASTU tilauspäivä

Tilaa maksuttomia askartelumateriaaleja koulullesi

[l:communityCalendarItem]

30.08.2018

Koulutustori TE-toimistolla

Tule kysymään yliopistollisista koulutusmahdollisuuksista Lahdessa TE-toimiston koulutustorille.

[l:communityCalendarItem]

06.09.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 30.8. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: mikroskopia. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

13.09.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 7.9. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: paine. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

20.09.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 14.9. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: aineen tiheys. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

27.09.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 21.9. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: optiikka. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

28.09.2018

Science Slam iskee jälleen!

Leikkimielinen, mutta faktapohjainen tiedekisa Science Slam nyt jo toisen kerran. 28.9. klo 18 maissa ravintola Teerenpelissä ovat kilpasilla lahtelaiset ja lahtelaismieliset tieteentekijät.

Ravintola Teerenpeli

[l:communityCalendarItem]

04.10.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 28.9. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: akustiikka. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

11.10.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 3.10. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: värit. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

18.10.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 12.10. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: sääilmiöt. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

01.11.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 26.10. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana järvitutkimus. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

06.11.2018

Halloween- tapahtuma

Tiedettä Halloweenin takana.

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

SHORT CUTS

 

Aalto University, see

Lappeenranta University of Technology
LUT Lahti

University of Helsinki 
University of Helsinki in Lahti

Coordination Unit of the Lahti University Campus

                  

Fellmannia.fi

Lahti Science Day