Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ympäristön, tieteen ja taiteen teemalauantai Lahdessa

5.9.2015 klo 12:00 - 17:00

Kaupunkijuna Iso Paksu ja Fellmannia
Ympäristöviikon ja Helsingin yliopiston juhlavuoden kunniaksi Päijät-Hämeen LUMA-keskus ja Lahden Yliopistokampus esittelevät toimintaansa

YMPÄRISTÖN, TIETEEN JA TAITEEN TARJONTAA  LAUANTAINA 5.9.2015 FELLMANNIASSA JA KAUPUNKIJUNAKIERROKSILLA

Ympäristöviikon ja Helsingin yliopiston 375-juhlavuoden kunniaksi Päijät-Hämeen LUMA-keskus ja Lahden Yliopistokampus esittelevät toimintaansa Paksujuna-kierroksilla ja Fellmanniassa.

Lahti On korkeakulukaupunki -kampanja avataan ja taidettakin on ohjelmassa Fellmannian täydeltä Lahden tiadelauantain kuniaksi.

 

La 5.9. klo 12 ja 15 Kaupunkikierros tieteellisellä tavalla (lähtö Vesijärven satamasta)

Haluatko oppia uutta Lahden kaupunkiympäristöstä? Paksu-kaupunkijuna kulkee taidelauantaina poikkeuksellisella reitillä keskustan tuntumassa kierrellen mielenkiintoisia kaupunkiympäristön kohteita. Kierroksen aikana tuodaan esille asiantuntijanäkökulmia kaupunkiympäristöön liittyvistä teemoista niin ympäristönsuojelun, luonnon monimuotoisuuden, paikallishistorian kuin terveydenkin näkökulmista.

Koko perheelle suunnattu kierros lähtee Vesijärven satamasta klo 12 ja toinen kierros, hieman tieteellisemmällä otteella klo 15. Kierroksen pituus on noin 1h15min. Mukaan mahtuu kerralla 50 matkaajaa. Matka on ilmainen.

La 5.9. klo 12-16 Fellmanniassa tiedettä, taidetta ja tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Ohjelmassa lasten yliopiston työpajoja, liikuntavartteja, asiaa ravitsemuksesta, soittoa ja laulua.

Samalla avataan Lahti on korkeakoulukaupunki -kampanja.

klo 12-16 Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden Yliopistokampuksen yhteinen Lahti ON korkeakoulukaupunki – kampanja käynnistyy. Tule kysymään ja keskustelemaan aiheesta!

Klo 12-12.30 Swing it! kuoro esiintyy

Klo 14 Vankkaa ja värikästä asiaa ravitsemuksesta, Helsingin yliopiston ravitsemustieteen osaston yliopistonlehtori Raisa Valve luennoi ja antaa ajattelemisen aihetta

klo 12.30 alkaen kerran tunnissa liikuntaa:

LAMK Sport liikuttaa seuraavasti: 12.30-12.40 keppijumppa, 13.30-13.40 venyttely, 14.30-14.40 keppijumppa, 15.30-15.40 foam roller venyttely

Koko päivän klo 12-16 myös työpajoja lapsille luonnontieteellisistä aiheista non-stoppina

Tervetuloa kaiken ikäiset lapset ja vanhemmatkin! Aiheina mm.

”Karttatyöpaja: Miksi jossain on viidakkoa ja toisaalla aavikkoa? Mitä kaikkea viidakossa elää? Kasvaako aavikolla mitään? Tutustumista eksoottisiin elinympäristöihin kartan muodossa.”

”Synnynnäiset ominaisuudet määräytyvät solun perinnöllisen aineksen eli DNA:n sääteleminä. Mutta miltä oma DNA:si näyttää? Tule ottamaan siitä selvää ja eristämään oma DNA:si! Lisäksi pääset tutustumaan DNA:n rakenteeseen.”

”Mitä ääni on, mistä se tulee, missä se menee ja miten se havaitaan? Tule ihmettelemään äänen syntyä ja rakentamaan oma soittimesi joka kodista löytyvistä tarvikkeista.”

”Moni kasvi on jo kukkinut, mutta tässä työpajassa voit opetella kasvien tunnistamista! Pohditaan myös luonnon monimuotoisuutta kasvien kautta.”

Showroom Muotsikka popahtaa jälleen Fellmanniassa.

Myytävien tuotteiden laaja kirjo ei jätä ketään kylmäksi. Taidonnäytteitä löytyy laadukkaista asusteista mielenkiintoisiin printtituotteisiin. Esillä ja myynnissä on toimivia ja visuaalisesti hienoja tuotteita kuten koruja, kasseja, keittiöpyyhkeitä, postikortteja ja vihkoja. Showroom Muotsikassa korostuu Muotoiluinstituutin laaja koulutustarjonta sekä linjojen monipuolisuus. Maksuvälineenä: käteinen.

Fellmanniassa myös:

Mahdollisuus myös osallistua Fellmannian tutustumiskävelyille, lähdöt aulasta klo 12.45, 13.45 ja 14.45. Rakennuksen sisältä löytyy paljon uutta ja innovatiivista, tulee kuulemaan siitä opiskeljoiden opastamana.

LAMK Liiketalous esittäytyy ohjelmalla ”Business-osaamista värikkäällä kattauksella ” klo 12-14

LIMU-radion studiolla on avoimet ovet klo 12-16

 

Tule poikkeamaan vaikka koko perheen kanssa, tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen.

 

Lue lisää myös  fellmannia.fi sivuilta!

Lisätiedot

Paksujuna ja Lasten yliopisto: Noora Kivikko noora.kivikko (at) helsinki.fi (Päijät-Hämeen LUMA-keskus)

Kaisa Vuorivirta
projektikoordinaattori

Helsingin yliopisto
Avoin yliopisto Lahden toimipiste
Kirkkokatu 16, 15140 LAHTI

Puh. 02941 20200, 050 3160528
kaisa.vuorivirta(at)helsinki.fi

 

Tiedot

Päivämäärä:
5.9.2015
Aika:
12:00 - 17:00