Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Yleisöluento: Samuli Siltanen – Tekoälyn matematiikka

12.12. klo 17:00 - 18:30

Tekoäly alkaa osata jo kaikenlaista muutakin kuin shakinpeluuta. Se sommittelee esitelmäkalvot, kirjoittaa sujuvasanaiset synttärikutsut, kohentaa valokuvat ja hoitaapa kohta ihmisten puolesta autolla ajamisen ja kenties maailmanvalloituksenkin. Viime vuosien edistysaskeleet perustuvat hermoverkkomalleihin, jotka matkivat aivojen toimintaa karkeasti ja onnistuvat oppimaan digitaalisesta aineistosta omalla konemaisella tavallaan. Kumma kyllä, nuo hermoverkot toimivat alakoulun matematiikalla: yhteenlaskulla, kertolaskulla ja miinusmerkkisten lukujen vaihtamisella nolliksi! 

Luennolla liikutaan kahdella tasolla. Ylätasolla kurkistetaan tekoälyn hämmästyttäviin saavutuksiin tekstin ja kuvataiteen saralla. Alatasolla rakennellaan maailman yksinkertaisin hermoverkko ja katsotaan, miten sen matematiikka pyörii. Esitietovaatimukset: utelias mieli sekä plus- ja kertolaskun perusteet. 

Samuli Siltanen on matematiikan professori Helsingin yliopistossa. Siltanen on myös tunnettu tieteen popularisoija, jonka videot Youtubessa (Samun tiedekanava) keräävät tuhansia katselukertoja.

Luento on kaikille avoin osa LUT-yliopiston ja Suomen inversioseura ry:n järjestämää Inverse Days -tiedekongressia.

Lisätiedot:

Tapio Helin, LUT-yliopisto

tapio.helin@lut.fi

Tiedot

Päivämäärä:
12.12.
Aika:
17:00 - 18:30

Järjestäjät

LUT-yliopisto
Suomen inversioseura ry

Tapahtumapaikka

Puusepän Sali, Sibeliustalo Lahti
Ankkurikatu 7
Lahti, 15140 Suomi
+ Google Map
Phone
0600 39 3949
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto