Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Valtakunnalliset LUMA-viikot

25.1.2021 - 14.2.2021

Lukuvuonna 2020-2021 LUMA- viikkoja kannustetaan viettämään 25.1.–14.2.2021. LUMA-viikoilla jaetaan oivaltamisen ja onnistumisen iloa! Kannustamme kaikkia oppimisyhteisöjä järjestämään viikoilla pienempää tai isompaa luonnontieteisiin ja matematiikkaan liittyvää toimintaa, esimerkiksi varaamalla luokallesi virtuaalisen opetustuokion.

Päijät-Hämeen LUMA-keskus tarjoaa LUMA-viikkojen ajan 9-luokkalaisille, lukiolaisille ja ammattikoululaisille soveltuvia luentoja. Luennot voi varata ottamalla yhteyttä Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen asiantuntijaan Veera Pukkilaan (veera.pukkila(at)helsinki.fi). Luentojen aiheet ovat:

  • Mikrobiologia (kesto 35-45 min): 1300-luvun Musta Surma -ruttoepidemiasta tämän päivän koronavirustilanteeseen. Tutustutaan esimerkkien kautta bakteerien ja virusten aikojen saatossa aiheuttamiin tauteihin ja niiden laajakantoisiin vaikutuksiin ihmiselle ja yhteiskunnalle.
  • DNA-tekniikka (kesto 30-35 min): DNA:han on koodattu yksilön ominaisuudet silmien väristä juoksunopeuteen. Mitä muuta DNA:n avulla voidaan selvittää ja miten DNA-tekniikkaa voidaan hyödyntää rikospaikkatutkinnassa ja rikosten ratkaisussa? Aiheeseen tutustutaan mielenkiintoisten ja ajankohtaistenkin esimerkkien kautta.

LUMA-viikkoja voi piristää myös virtuaalisen tiedekerhon youtubevideoilla! Kivat tiedevideot julkaistiin alunperin viime vuoden keväällää tiedekerhossa. Luvassa kivaa tekemistä ja opastusta kokeiden tekoon.

Sisältö estetty
Sisältö ei näy koska evästeitä ei ole sallittu

Koko soittolista täällä (linkki).

Jakakaa oppimisyhteisönne aktiviteetit yhteisöllisessä mediassa käyttäen aihetunnistetta #LUMAviikot.

Lisätietoa sekä ideoita viikon sisältöön ja toteutukseen täällä (linkki). 

Tiedot

Alkaa:
25.1.2021
Loppuu:
14.2.2021
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.luma.fi/viikot/

Järjestäjä

LUMA-Keskus Suomi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto