Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Väitöstilaisuus Lahdessa

2.11.2012 klo 12:00 - 16:00

Kalevi Aho -sali, Hämeenkatu 4, Lahti
Lappeenrannan teknillisen yliopiston koulutuspäällikön, KTM Marita Rautiaisen väitöskirja tarkastetaan Lahdessa.

 

KTM Marita Rautiaisen väitöstilaisuus on pe 2.11.2012 klo 12 Lahden Musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa (Hämeenkatu 4, Lahti). Väitöskirjan nimi on "Dynamic ownership in family business systems – a portfolio business approach".

Vastaväittäjänä toimii professori Matti Koiranen (Jyväskylän yliopisto) ja kustoksena professori Timo Pihkala Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

 

Perheyritys on avoin ja muutosvoimien keskellä elävä järjestelmä, jossa omistajat käyttävät omistajuutta aktiivisesti työkalunaan. Näin sanoo kauppatieteiden maisteri Marita Rautiainen. Hänen Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa (Lappeenranta University of Technology, LUT) tarkastettava väitöskirjansa käsittelee perheyrityksiä, jotka omistavat samanaikaisesti useita yrityksiä.

Yrittäjäomistajaa, jolla on useampia yrityksiä omistuksessaan yhtä aikaa, kutsutaan portfolioyrittäjäksi. Rautiainen halusi selvittää, miten tällainen portfolio on perheyritykseen syntynyt, miten se ajan myötä muuttuu ja millainen suhde portfoliolla ja sen muutoksilla on perheyrityksen tärkeisiin osa-alueisiin kuten perheeseen, omistamiseen ja liiketoimintaan.

Portfolioyrittäjyyden tutkimus on Rautiaisen mukaan viimevuosien aikana lisääntynyt, mutta perheyritysten yhteydessä se on edelleen vähäistä. Rautiaisen tutkimuksen tärkeimpiä tuloksia onkin tutkimusmetodi, jonka avulla perheyritysten yritysportfolioiden muodostuminen saadaan näkyväksi.

Tutkimuksensa perusteella Rautiainen sanoo, että perheyritysten tutkimusta pitää monipuolistaa ja katsoa niiden kehitystä aikaisempaa pitemmällä aikavälillä, jotta niiden merkitys ja erityispiirteet saadaan paremmin esille.

Lisätiedot

Koulutuspäällikkö, KTM Marita Rautiainen, puh. 040 741 2559, marita.rautiainen (at) lut.fi
Lue aiheesta tiedote

Väitöskirja on julkaistu yliopiston Acta Universitatis Lappeenrantaensis – tutkimussarjassa numero 485. ISBN 978-952-265-292-8 ja ISSN 1456-4491. Väitöskirja on luettavissa Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUTPub-tietokannassa osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-265-293-5. Väitöskirjan painetun version voi ostaa Aalef-kirjakaupasta, puh. (05) 621 2030 tai kirjakauppa(at)aalef.fi

Rautiainen on saanut tutkimukseensa apurahaa Liikesivistysrahastolta, Suomen Kulttuurirahastolta sekä Yksityisyrittäjäin säätiöltä.

 

Tiedot

Päivämäärä:
2.11.2012
Aika:
12:00 - 16:00