Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

StarT -festivaalit

25.4.2017 klo 09:00 - 26.4.2017 klo 15:00

Sibeliustalo, Lahti
StarT -festivaaleilla tähtitiimit Kanta- ja Päijät- Hämeessä esittelevät projekteja ja kilpailevat pääsystä StarT -Gaalaan.

Päijät -Hämeen StarT-festivaalilla 2017 opitaan uutta ja innostutaan matematiikasta, luonnontieteistä ja teknologiasta.

Lahden Yliopistokampuksen Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää StarT-festivaalin 2017 kaksipäiväisenä tapahtumana Sibeliustalossa tiistaina 25.4 klo 9-15 (päiväkoti, esiopetus ja alakoulu) ja keskiviikkona 26.4.klo 9-15 (yläkoulu, toinen aste ja aikuiset). Tapahtumassa on avoimet ovet molempina päivinä 13:30-15:00.  Tapahtuma on valittu Sibeliustalon vuoden 2017 hyväntekeväisyystapahtumaksi!

StarT-festivaalit ovat innostavia tapahtumia, joissa lapset ja nuoret saavat tuoda esille omaa osaamistaan ja jakaa yhdessä tekemisen ja oppimisen iloa. Myös erilaiset oppimisyhteisöt esittelevät festivaaleilla ilmiöpohjaisen oppimisen toteuttamiseen liittyviä hyviä käytänteitään, joista muut opettajat ja ohjaajat saavat uusia ideoita.

Alueelliset StarT-festivaalit ovat osa laajempaa, LUMA-keskus Suomen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistämää StarT-toimintamallia, jolla tuetaan uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. StarTissa opitaan tekemällä yhdessä monitieteisiä, ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskeluun.

"Yhdessä hyvään tulevaisuuteen!" kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. He ovat mukana niin viestinnässä, tarjoavat asiantuntijatukea oppimisyhteisöille kuin palkitsevat ansioituneimpia tähtitiimejä ja oppimisyhteisöjen hyviä käytänteitä.

Alueellisilla StarT-festareilla palkitaan osallistujia erilaisissa kategorioissa.

Lahden StarT -festivaaleille on valittu esikarsinnassa mukaan noin 50 projektia sekä yhteensä noin 200 lasta ja nuorta tukijoukkoineen.

Pääpalkintona on kolmelle parhaalle lasten ja nuorten tiimille sekä kahdelle parhaalle hyvien käytänteiden oppimisyhteisölle pääsy StarT-gaalaan, jossa kaikki palkitaan rahallisin tunnustuspalkinnoin. Gaala on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma ja kuluvana lukuvuonna se järjestetään 23.5.2017 Helsingissä osana Valtakunnallisia LUMA-päiviä 2017.

Voit käydä tutustumassa erilaisiin projekteihin ja äänestämässä omaa suosikkiasi! Eniten ääniä saanut projekti palkitaan.

Videot löytyvät täältä.

Lisää StarT -toiminnasta täältä.

StarT on pysyvä osa LUMA-keskus Suomen toimintaa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Tiedot

Alkaa:
25.4.2017 klo 09:00
Loppuu:
26.4.2017 klo 15:00