Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Science Slam

27.9.2019 klo 18:00 - 20:00

Leikkimielinen, mutta faktapohjainen tiedekisa Science Slam ravintola Teerenpelissä. Kilpasilla ovat lahtelaiset ja lahtelaismieliset tieteentekijät.

Science Slam on tutkijoiden välinen kilpailu, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan mahdollisimman viihdyttävästi. Esiintyjiä on neljä ja aiheet vaihtelevat maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa kuuntelemaan ja ennen kaikkea arvioimaan – yleisön mielestä paras esitys palkitaan. Myös kaikenlainen esiintyjien kannustus on mahdollista ja jopa suotavaa.

Lavalle astelevat:

Anita Hartikainen (LAMK: TKI-asiantuntija, projektipäällikkö, tohtorikoulutettava)

Anita on teknologiaan loikannut suomen kielen ope, joka kotoutti maahanmuuttajia verkossa kolme vuotta ennen LAMKia. Huhut kertovat, että hän ei poistunut koko aikana kotoaan. Nyt Anita käy LAMKissa tekemässä verkkokoulutusta maahanmuuttajille ja säikähtelee fyysisen olomuodon saaneita kollegoita. Syystä Anitaa kiinnostavat vuorovaikutus ja opettaminen verkossa. Anita tekee väitöskirjaa Turun yliopistolla tulevaisuuden teknologioiden laitoksella.

Henri Hussinki (LUT: tutkijatohtori)

Tutkii tietoperustaista päätöksentekoa, eikä ole kovin tyytyväinen tämän päivän tilanteeseen. Valtakunnan tason suunnittelua ohjaavat tutkitun tiedon sijaan erilaiset päätöksenteon heuristiikat ja kognitiiviset vääristymät, sekä näiden taustalla poliittisesti latautuneet mielipiteet. Tämän lisäksi yritykset kaahaavat kaasu pohjassa kohti kaukana siintävää horisonttia, mutta kuskien silmät tuijottavat taustapeiliin.
Kuulostaako vaaralliselta? Pitäisikö asialle tehdä jotain?

Jaakko Kokkonen (Lahden Yliopistokampus: luova asiantuntija)

Jaakko on gradua vaille valmis matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opettajaopiskelija. Jaakko tekee graduaan ohjelmoinnin opetuksesta matematiikan opetuksessa, mutta puhuu Science Slamissa intohimon kohteestaan, matematiikasta. Miten matematiikka näkyy ympärillämme ja miksi matematiikka on luonnon kieli?

Perttu Lahtinen (PHHYKY: Gastroenterologi, osastonylilääkäri ja kakkatutkija)

Gastroenterologi eli ruuansulatuselinten sairauksia hoitava erikoislääkäri sekä sisätautien vuodeosaston osastonylilääkäri Päijät-Hämeen keskussairaalassa. Tekee väitöskirjaan tähtäävää tutkimusta ulosteensiirroista eri sairauksien hoitona yhteistyössä Helsingin yliopiston ja yliopistollisen sairaalan kanssa.

 

Tapahtuman järjestävät Lahden yliopistokampus ja Lahden ammattikorkeakoulu.

Tiedot

Päivämäärä:
27.9.2019
Aika:
18:00 - 20:00

Järjestäjät

Lahden Yliopistokampus
Lahden ammattikorkeakoulu

Tapahtumapaikka

Ravintola Teerenpeli
Vapaudenkatu 20
15100 Lahti,
+ Google Map