Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sadan megan Päijät-Häme -seminaari

15.3.2011 klo 15:00 - 18:00

Vääksyn yhteiskoulu (Koulukuja 2) Asikkala
Seminaari käsittelee valokuituisia tietoliikenneyhteyksiä, niiden merkitystä ja niiden mahdollistamia palveluita Päijät-Hämeen alueella. Miksi valokuituverkkoa tarvitaan ja minkälaisia eri palveluita se mahdollistaa? Minkä takia valokuituverkkojen rakentaminen on aloitettava juuri nyt?

Asikkalassa Vääksyn yhteiskoululla (Koulukuja 2) tiistaina 15.3. klo 15–18 järjestettävä seminaari käsittelee valokuituisia tietoliikenneyhteyksiä, niiden merkitystä ja niiden mahdollistamia palveluita Päijät-Hämeen alueella. Miksi valokuituverkkoa tarvitaan ja minkälaisia eri palveluita se mahdollistaa? Minkä takia valokuituverkkojen rakentaminen on aloitettava juuri nyt?

Ylilääkäri Olavi Timonen kertoo videoyhteyden välityksellä Oulun etäterveyspalveluista, FT, tulevaisuustutkija Marja-Liisa Viherä tuo esiin, miten tietoverkkoa voi käyttää vuorovaikutukseen sekä yksilöiden ja yhteisöjen itseilmaisuun, Ari Yrjölä Lehmonkärjestä kertoo maaseutumatkailuyrityksen tietoliikennetarpeista ja TkL tietokirjailija Asko Vuorinen valottaa loma-asukkaan näkökulmaa tietoliikenneyhteyksiin.

Lisäksi seminaarissa käsitellään valokuituverkon tarjoamia mahdollisuuksia sekä valokuituverkon ja vesihuoltohankkeen yhteisrakentamista, Laajakaista 2015 -hankkeen toteutustilannetta ja Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman mahdollisuuksia tukea pienimuotoisia paikallisia verkkohankkeita.

Tilaisuus on maksuton, mutta kahvitarjoilun vuoksi toivotaan ilmoittautumiset: pirjo.teravainen(at)paijat-hame.fi tai puh. 044 771 9466.

Seminaarin tarkempi ohjelma löytyy hankkeen nettisivuilta: http://www.satamegaa.fi/ Ajankohtaiset tiedotteet

Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Sadan Megan Maakunta on Päijät-Hämeen liiton toteuttama hanke yhteistyössä Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian sekä Tietomaakunta eKarjala Oy:n kanssa. Sen päätavoitteena on edistää nopeiden 100 Mb/s-yhteyksien aikaansaamista sekä niiden mahdollistamien verkkopalveluiden ja -sisältöjen tuotantoa haja-asutusalueilla Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Uudenmaan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa. Toiminta kytkeytyy liikenne- ja viestintäministeriön Laajakaista 2015-hankkeeseen. Hankkeen rahoittaa EU:n maaseuturahasto.

Lisätietoja: Päijät-Hämeen liitto, Sadan megan maakunta -hanke

http://www.satamegaa.fi

Erkki Rope projektipäällikkö, Sadan megan maakunta –hanke

puh. 050 5287 936, erkki.rope(at)paijat-hame.fi

Juha Kokkonen suunnittelija, Helsingin yliopisto, Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia

puh. 050 5880 733, juha.kokkonen(at)helsinki.fi

Tiedot

Päivämäärä:
15.3.2011
Aika:
15:00 - 18:00