Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

NiemiCampus Live: Ketteryys ja monimuotoisuus ohjelmistoalalla

30.3.2022 klo 13:00 - 14:00

Lahden tiedeyhteisö ratkoo ajankohtaisia ongelmia. NiemiCampus Live -webinaarisarjassa keskustellaan uusista tutkimustuloksista tieteentekijöiden johdatuksella. 30.3. kuullaan kaksi ohjelmistoalaan liittyvää puheenvuoroa. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu tästä 28.3. mennessä

Puhujat:

Professori Maria Paasivaara (LUT-yliopisto) ”Ketteryys pienissä ja isoissa yrityksissä – kokemuksia ohjelmistokehityksen kentältä”

Maria Paasivaara on aloittanut LUT-yliopiston Lahden kampuksella ohjelmistotuotannon prosessorina  v. 2021, työskenneltyään aiemmin mm. Aalto-yliopistossa ja IT University of Copenhagenissa. Paasivaara on tutkinut globaalisti hajautettua ohjelmistokehitystä 2000-luvun alusta asti.  Kun ohjelmistotuotannossa ryhdyttiin puhumaan ketteristä menetelmistä (agile transformation), myös tutkimuksen painopiste muuttui. Hajautettuihin projekteihin liittyvä tutkimus painottui enemmän yrityksiin, jotka olivat ottamassa ketteriä menetelmiä käyttöön isoissa hajautetuissa projekteissa. Paasivaaralle on tärkeää käytännön relevanssi  eli hän haluaa työskennellä ohjelmistoteollisuuden kannalta tärkeiden todellisten ongelmien ratkaisemisessa.

Tutkija Sonja Hyrynsalmi (LUT-yliopisto): ”Monimuotoisuus voimavarana IT-bisneksessä”

Sonja Hyrynsalmi toimii tutkijana LUT-yliopiston Lahden kampuksella.  Hän on erityisen kiinnostunut monimuotoisuudesta ja etiikasta ohjelmistotuotannossa ja IT-alalla. Hyrynsalmella on taustaa startup-maailmasta ja aluekehityksestä. Hän on ollut kiinnostunut suomalaisten ohjelmistoyritysten menestyksestä jo vuosia. Hyrynsalmi on ollut aktiivinen myös Women in Tech -liikkeissä ja puhuu menestyksekkäästä urapolusta ohjelmistoalalla.

Tiedot

Päivämäärä:
30.3.2022
Aika:
13:00 - 14:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.lyyti.in/NiemiCampus_Live__webinaari_3032022_5635

Tapahtumapaikka

webinaari

Järjestäjä

Lahden Yliopistokampus
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto