Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

NiemiCampus Live: hyvinvointiteknologia ikääntyneiden hoidossa

5.10.2021 klo 14:00 - 15:00

otsikko ja puhujien nimet

Lahden tiedeyhteisö ratkoo ajankohtaisia ongelmia. NiemiCampus Live -webinaarisarjassa keskustellaan uusista tutkimustuloksista tieteentekijöiden johdatuksella. Tervetuloa mukaan!

Ilmoittaudu 2.10. mennessä tästä

Puhujat:

Satu Pekkarinen, Lea Hennala ja Riika Saurio (LUT-yliopisto): Hyvinvointiteknologian käytön kimmokkeita ja pullonkauloja ikääntyneiden palveluissa

Satu Pekkarinen toimii erikoistutkijana LUT-yliopiston Lahden kampuksella tuotantotalouden osastolla. Hän on tutkinut parikymmentä vuotta erilaisten hyvinvointiteknologioiden käyttöä, vanhuspalvelujen digitalisaation ja sen mukanaan tuoman sosioteknisen murroksen näkökulmasta. Viime vuosina hän on tutkinut erityisesti hoivarobotiikan käyttöönottoon liittyviä kysymyksiä.

Lea Hennala toimii erikoistutkijana LUT-yliopiston Lahden kampuksen tuotantotalouden osastolla. Hänen asiantuntijuusalueensa ovat: digitalisaatio, hyvinvointiteknologia ja robotiikka erityisesti ikäihmisten palveluissa; palveluinnovaatiot ja palveluinnovaatioprosessit; julkisen sektorin uudistuminen; käyttäjien osallistaminen, käyttäjälähtöisyys ja yhteiskehittäminen innovoinnissa.

Riika Saurio toimii nuorempana tutkijana LUT-yliopiston Lahden kampuksen tuotantotalouden osastolla. Hänen väitöskirjatutkimuksensa käsittelee eksoskeletonien käyttökokemuksia ja käyttöönottoa sosiaali- ja terveyspalveluiden kentällä.

Puheenvuorossaan Pekkarinen, Hennala ja Saurio tarkastelevat hyvinvointiteknologian käyttöönottoon ja käyttöön liittyviä kysymyksiä eri tasoilla (yhteiskunta, palveluorganisaatio ja käyttäjä). Esitys avaa esimerkkien kautta erityisesti robotiikan käyttöönottoa ikääntyneiden palveluissa, ja tätä edistäviä ja hidastavia tekijöitä.

Ilkka Pietilä (Helsingin yliopisto): Teknologia ikääntyneiden pitkäaikaishoidossa – korona-ajan opetuksia

Ilkka Pietilä on Helsingin yliopiston sosiaaligerontologian apulaisprofessori. Hänen tutkimusalueisiinsa kuuluu useita ikääntyvän yhteiskunnan teemoja, kuten muutokset subjektiivisissa ja yhteiskunnallisissa ikäkäsityksissä, sukupolvien väliset suhteet sekä ikäsyrjintä. Lisäksi hän on viime vuosina tutkinut myös ikääntyneiden pitkäaikaishoitoa erityisesti elämän loppuvaiheen hoivan osalta.

Pietilän esitys keskittyy covid19-pandemian vaikutuksiin pitkäaikaishoidossa olevien ikääntyneiden sosiaalisiin suhteisiin, joita vierailurajoitukset kavensivat merkittävästi. Esityksessä tarkastellaan pandemian tarjoamia kokemuksia siitä, kuinka ikääntyneiden sosiaalisia suhteita voidaan tukea poikkeusoloissa. 

Tiedot

Päivämäärä:
5.10.2021
Aika:
14:00 - 15:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.lyyti.in/NiemiCampus_Live_hyvinvointiteknologia_ikaantyneiden_hoidossa_3837

Tapahtumapaikka

online, ilmoittaudu 3.10. mennessä

Järjestäjä

Lahden Yliopistokampus