Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nanorauta-hankkeen loppuseminaari ja PIMA-ekosysteemipäivä

16.3.2022 klo 09:00 - 16:00

soil

Helsingin yliopisto, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja LAB-ammattikorkeakoulu aloittivat yhteistyön kaksivuotisessa EAKR-rahoitteisessa Nanorauta-hankkeessa syyskuussa 2019. Hanke on keskittynyt pilaantuneen maan uuden in situ -puhdistusmenetelmän (nanorauta-biostimulaatio-sähkökinetiikka) soveltamiseen ja jalkauttamiseen Suomen olosuhteisiin.

Nyt hanke lähenee loppuaan ja on tullut aika kokoontua kuulemaan tuloksia. Samalla pääset osallistumaan Päijät-Hämeen ensimmäiseen PIMA-ekosysteemipäivään, jossa tuodaan yhteen alueen PIMA-toimijoita, korkeakouluja ja opiskelijoita. Aamupäivä keskitytään Nanorauta-hankkeen tuloksiin ja iltapäivällä päästetään PIMA-asiantuntijat viranomaisista yrityksiin ääneen esittelemään omaa toimintaansa! Päivä huipentuu kohdevierailuun Maaperäntutkimuslaitos SOILIaan Jokimaalle Lahteen.

Nanorauta-hankkeen pääpainona on ollut saada menetelmä laboratoriosta kentälle ja osaksi PIMA-puhdistuksen parissa toimivien yritysten ja viranomaisten tietotaitoa ja näin luoda liiketoimintaa menetelmän ympärille. Menetelmälle on luotu kaupallistamisen raamit, riskinarvio sekä kilpailija-analyysi. Hankkeessa pureuduttiin myös pilaantuneiden alueiden puhdistamiseen liittyviin hallinnollisin haasteisiin ja kartoitettiin Päijät-Hämeen PIMA-kohteita. Kaikilla näillä toimilla pyrittiin tiivistämään alueen korkeakoulujen ja PIMA-yritysten ja viranomaisten yhteistyötä PIMA-asioissa.

Seuraa tapahtumaa Zoomin välityksellä:

https://helsinki.zoom.us/j/68717075917?pwd=eXNHU0REbXhIVjJXRFUycURhMS9EZz09

Meeting ID: 687 1707 5917
Passcode: 842293

Lataa tarkka aikataulu ja ohjelma tästä

Lisätietoja

Katariina Lahti-Leikas, Helsingin yliopisto
katariina.lahti@helsinki.fi

Tiedot

Päivämäärä:
16.3.2022
Aika:
09:00 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/115881/lomake.html

Järjestäjät

Helsingin yliopisto
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
LAB-ammattikorkeakoulu

Tapahtumapaikka

ISKU center, auditorio M19_AUD3B
Mukkulankatu 19
Lahti, Päijät-Häme 15210 Suomi
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto