Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Korkeakoulujen kv-kevätpäivät 2012

21.5.2012 klo 09:00 - 23.5.2012 klo 16:30

Fellmannia ja Sibeliustalo
Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät järjestetään tänä vuonna Lahdessa.

Kv-kevätpäivät ovat korkeakoulujen kansainvälisten asioiden parissa työskentelevien merkittävin vuosittainen kansallinen koulutustilaisuus. Ohjelma rakentuu sessioiden, infojen ja round-table -keskusteluryhmien ympärille ja tänä vuonna järjestetään myös uudentyyppisiä alakohtaisia keskustelufoorumeita. Tapahtuma on osa Designpääkaupunkivuoden ohjelmaa Lahdessa.

Maanantaina 21.5. klo 16 – 17 muotoilija Tapio Anttilan (Tapio Anttila Design) ja muotoilun kehitysjohtaja Riikka Salokanteleen (Lahden tiede- ja yrityspuisto) aiheena on "Kilpailukykyä, kansainvälistä menestystä ja hyvää arkea muotoilun avulla." Miten Lahdesta rakentuu Suomen kiinnostavin ja kansainvälisesti kasvuhakuinen design-ekosysteemi ja miten Lahden muotoilukaupunkibrandia rakennetaan? Paikkana on Oppimiskeskus Fellmannia.

Tiistaina 22.5. klo 9.30 professori Hannele Niemi Helsingin yliopistosta puhuu aiheesta "Miracle of Education – Suomi koulutuksen kärkimaana myös tulevaisuudessa?" Niemi on toiminut useiden kansainvälisten opetukseen ja oppimiseen liittyvien hankkeiden tutkijana tai johtajana sekä asiantuntijana EU:n komissiolle ja OECD:lle. Muut puhujat tässä tilaisuudessa ovat johtaja Pasi Sahlberg CIMOsta ja opetusneuvos Birgitta Vuorinen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Paikkana on Sibeliustalo.

Keskiviikkona 23.5. klo 14.30 – 15.45 on kevätpäivien loppupaneeli aiheesta "Mihin menet kv? Kansainvälistyminen – strategioiden, rahoitusmallien, säästöjen ja uusien ohjelmien ristiaallokossa". Paneelissa keskustelevat kehitysjohtaja (rehtori 1.6.) Outi Kallioinen Lahden ammattikorkeakoulusta, vararehtori Minna Martikainen Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta, johtaja Pasi Sahlberg CIMOsta, vararehtori Martti Raevaara Aalto-yliopistosta sekä opetusneuvos Birgitta Vuorinen Opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäiville on tulossa yli 400 osallistujaa. Esityksiä on ajoittain yhdeksässä rinnakkaissessiossa yhteensä noin 50. Kevätpäivät järjestää kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO yhdessä Lahden ammattikorkeakoulun ja Lahden yliopistokeskuksen kanssa. Tämän vuoden päivät on vuorossaan 21. vuosittaiset kevätpäivät.

Kevätpäivien ohjelmassa on edellisten lisäksi monipuolista ohjelmaa korkeakoulujen kansainvälistymisestä ja sen ajankohtaisista kysymyksistä sekä suomeksi että englanniksi.

Lisäksi ohjelmassa on varattu aikaa verkostoitumiselle ja tiettyihin aihepiireihin liittyville keskusteluille, joissa asiantuntijat eri korkeakouluista pääsevät jakamaan hyviä käytänteitä.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu, kansainvälistymisen kehittämispäällikkö Ulla Weijo puh. 050 526 5804
tapahtuman koordinaattori Aino-Maria Pokela p. 044 7070 348

Lahden yliopistokeskus, pääsihteeri Senja Jouttimäki puh. 050 595 8953

CIMO toimialajohtaja Juha Ketolainen puh. 0207 86 8592

* * *

Lisätiedot / Further information:   www.lamk.fi/kv-kevatpaivat2012

 ""

Käy tutustumassa myös tapahtuman Facebook-sivuun!
* * * You can find our page also on Facebook * * *

https://www.facebook.com/KvKevatpaivat2012 

Tiedot

Alkaa:
21.5.2012 klo 09:00
Loppuu:
23.5.2012 klo 16:30