Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fellmannian kulmassa puhutaan liikunnasta

7.10.2014 klo 17:30 - 19:30

Fellmannia, Kirkkokatu 27
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun asiantuntijat puhuvat kuntoharjoittelusta ja arkiliikunnan merkityksestä.

Kuntoharjoittelun kulmakivistä kertoo liikuntatieteen tohtori, kestävyysliikunnan guru Timo Vuorimaa.

”Vierivä kivi ei sammaloidu”, on Tahko Pihkalan kuuluisa toteamus yli puolen vuosisadan takaa. Liikuntaharjoittelu ja sen hyöty on periaatteessa hyvin yksinkertaista. Ihminen harjaantuu siinä mitä tekee ja taantuu siinä, mitä ei tee. Mikäli hengitys- ja verenkiertoelimistön halutaan kehittyvän tai pysyvän kunnossa, on tämä pistettävä töihin. Samaa pätee lihaksiin.

Liisa Kiviluoto vetää Fellmannian kulmassa arkiliikunnan työpajan

 ”Fyysinen aktiivisuus on välttämätöntä ihmisen terveydelle ja liiallinen istuminen on terveysriski. Arki kuluu liian usein autossa matkustaen, työssä istuen ja illalla sohvalla televisiota katsellen. Riittävätkö muutamat säännölliset liikuntakerrat arjen passiivisuuden korjaajiksi ja terveyden ylläpitäjiksi? Miten omaa päivääsi tulisi tuunata, jotta tuolin sijaan valitsisitkin omat jalkasi?” kysyy Kiviluoto.

Lisätiedot tapahtumasta:

Kaisa Vuorivirta, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, Lahden toimipiste
kaisa.vuorivirta(at)helsinki.fi tai puh. 050 316 0528

 

Mikä Fellmannian kulma?

Lahden Kirkkokadulla sijaitseva Fellmannia kutsuu ilmaisiin, avoimiin tilaisuuksiin. Noin kerran kuussa Fellmannian kulmassa tuodaan esille Lahdessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaa ja aikaansaannoksia. Aiheet vaihtelevat, mutta yhteisenä tavoitteena on herättää keskustelua ja virkistää kuulijoiden arkea. Fellmannian kulma tarjoilee eväitä ja sysäyksiä alueen menestykseen. Tilaisuuden aikana on mahdollista ostaa edullisesti kahvia ja pikkupurtavaa. Lisätietoa: www.fellmannia.fi

Tiedot

Päivämäärä:
7.10.2014
Aika:
17:30 - 19:30