Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fellmannian kulma – tiedettä ja pullaa

18.2.2014 klo 17:00 - 19:30

Fellmannia, Kirkkokatu 27
Aiheena nuorten ja työelämän hyvinvointi

Miten teidän työpaikalla ja kotona pidetään hyvinvointia yllä?

Tule kuuntelemaan, miten luonto voi lisätä nuorten hyvinvointia ja miten työelämän kanssa ideoidaan uutta hyvinvoinnin saralla.

Metsällä, lähipuistolla tai muulla luontoympäristöllä on selkeitä vaikutuksia hyvinvointiimme. Verenpaine ja syke laskevat ja stressi vähenee luonnon helmassa. Aivot palautuvat kuormituksesta.

Mutta osataanko nykyään enää käyttää luontoa voimavarana, kun yhä useampi meistä asuu kaupungissa? Ovatko nuoret vieraantuneet luonnosta?

Klo 17 alkaen löydät vastauksen muun muassa ylläoleviin kysymyksiin: Helsingin yliopiston tutkijatohtori Riikka Puhakka ja projektipäällikkö Irma Tolonen kertovat nuorten luontosuhteesta ja keskustelevat kanssanne siitä, miten luonnosta voi saada hyvinvointia arkipäivään.

Luonto-osaamista aiotaan kasvattaa Päijät-Hämeessä alkavien uusien koulutusten avulla. Puhakka ja Tolonen kertovat muun muassa, miten luonnon avulla voidaan kehittää luovuutta ja kehontuntemusta, vähentää levottomuutta ja lisätä voimavaroja – jopa sisätiloissa!

Tule ideoimaan hyvinvointipalveluita Lahden alueelle!

Klo 18 alkava illan toinen teema liittyy myös hyvinvointiin – erityisesti hyvinvointipalveluiden kehittämiseen Lahden alueella.

Lahden ammattikorkeakoulu (LAMK) haluaa ideoida ja innovoida hyvinvointia yhdessä alueen työelämän ja toimijoiden kanssa. Mitä kaikkea Lahdessa voidaankaan tehdä yhdessä hyvinvoinnin ja hyvinvointipalveluiden kehittämisen saralla?

Ideoimaan LAMK kutsuu paitsi yli 2000 Lahden seudulla toimivaa hyvinvointialan yritystä, myös muiden alojen yritykset. LAMK tarjoaa yrityksille erilaisia mahdollisuuksia yhteistyöprojekteista opinnäytetyötilauksiin ja työharjoittelijoihin.

Lisäksi tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua LAMKissa jo toteutettuihin hyvinvointialan hankkeisiin ja yritysyhteistyöprojekteihin.

Keskustelua tilaisuudessa herättelevät LAMKin Sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Kirsi Valkeapää, lehtori Leena Haapola, lehtori Anne Vuori ja kansainvälisten asioiden koordinaattori Johanna Tarvainen.

Mikä Fellmannian kulma?

Lahden Kirkkokadulla sijaitseva Oppimiskeskus Fellmannia kutsuu kaikki ilmaiseen, avoimeen tilaisuuteen. Noin kerran kuussa Fellmannian kulmassa tuodaan esille Lahdessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen tutkimustyötä. Aiheet on valittu mahdollisimman monia kiinnostaviksi, uusinta tietoa tarjoaviksi ja keskustelua herättäviksi.

Lisätietoa: www.fellmannia.fi ja Kaisa Vuorivirta p. 050 3160528

P.S. Kevään 2014 muut päivämäärät   ti 18.3., la 5.4., ti 15.4., ti 6.5.

Tiedot

Päivämäärä:
18.2.2014
Aika:
17:00 - 19:30