Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fellmannian kulma -tiedettä ja pullaa

2.12.2014 klo 15:00 - 17:00

Fellmannia, Kirkkokatu 27
Esillä on tiedonhaun tulevaisuus – tule ja tutustu!

Finna: tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville

Fellmannian kulmassa esitellään tiedonhaun tulevaisuutta, Finna –tiedonhankintapalvelua. Finna sisältää kirjastojen, museoiden ja arkistojen aineistoja Euroopan tasolla, kuten kuvia, esineitä, kirjoja ja karttoja kaikille löydettäväksi. 

Eurooppalaisten ja kansallisten muistiorganisaatioiden aarteet avautuvat nyt tutkijoiden, opiskelijoiden ja kansalaisten käyttöön ennen näkemättömässä laajuudessa.

Kansalliskirjaston kanssa yhteistyössä kehitetty Finna -palvelu mullistaa tiedonhankinnan koko maan tasolla, tuoden arkistojen, kirjastojen ja museoiden hakutulokset yhteen tiedonhankintapalveluun. Tällä hetkellä mukana on yli 50 organisaatiota ja miljoonia aineistotietoja, määrän kasvaessa koko ajan uusien organisaatioiden tullessa Finnaan mukaan.

Monella korkeakoululla, museolla ja arkistolla on omat Finna-hakusivustonsa. Finna –tiedonhankintahakupalvelusta esitellään myös paikallinen versio, Masto-Finna, joka löytää painetut ja digitaaliset aineistot yhdellä haulla.

Palveluihin voit tutustua jo etukäteen osoitteissa https://www.finna.fi ja https://masto.finna.fi

Mukana tapahtumassa on Finna-asiantuntijoita Kansalliskirjastosta sekä Masto-Finnan paikallisia kehittäjiä.

Tervetuloa mukaan kuulemaan, oppimaan ja keskustelemaan kauaskantoisesta aiheesta!

Lisätietoja ja alustava ohjelma www.fellmannia.fi

Tieto- ja kirjastopalvelut
Fellmannia
Kirkkokatu 27, 15140 Lahti

Lisätiedot tapahtumasta:

Kaisa Vuorivirta, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, Lahden toimipiste
kaisa.vuorivirta(at)helsinki.fi tai puh. 050 316 0528

 

Mikä Fellmannian kulma?

Lahden Kirkkokadulla sijaitseva Fellmannia kutsuu ilmaisiin, avoimiin tilaisuuksiin. Noin kerran kuussa Fellmannian kulmassa tuodaan esille Lahdessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaa ja aikaansaannoksia. Aiheet vaihtelevat, mutta yhteisenä tavoitteena on herättää keskustelua ja virkistää kuulijoiden arkea. Fellmannian kulma tarjoilee eväitä ja sysäyksiä alueen menestykseen. Tilaisuuden aikana on mahdollista ostaa edullisesti kahvia ja pikkupurtavaa. Lisätietoa: www.fellmannia.fi

Tiedot

Päivämäärä:
2.12.2014
Aika:
15:00 - 17:00