Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fellmannian kulma – tiedettä ja pullaa

25.11.2014 klo 17:00 - 18:30

Fellmannia, Kirkkokatu 27
Lähiluonnosta hyvinvointia ja ympäristövastuullisuutta lapsille ja nuorille

Lähiluonnon merkitys on tärkeä

Polku – Luonnosta potkua työelämään ja hyvinvointia nuorille -hankkeen tulosten perusteella luontoa voidaan käyttää välineenä nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden lisäämiseen. Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian, Lahden seudun ympäristöpalveluiden ja Avoin Mieli – Open Mind ry:n/Inspiksen toteuttamassa ESR-rahoitteisessa hankkeessa on pilotoitu uudenlaista mallia nuorten aikuisten työpajatoimintaan. Hankkeesta ja sen tuloksista kertovat projektipäällikkö Irma Tolonen ja tutkijatohtori Riikka Puhakka Palmeniasta.

Ympäristövastuullisuutta ja hyvinvointia ekotiimin avulla

Ekotiimitoiminta perustuu GAP Finland – Kestävän elämäntavan yhdistyksen Ekotiimi-ohjelmiin. Polku-hankkeessa ekotiimitoimintaan yhdistettiin luonnossa liikkuminen. Ympäristövastuullisuutta lähestyttiin käsittelemällä nuorten aikuisten arkeen liittyviä teemoja, joista keskeisimmäksi muodostui ruoka. Nuorten luontoyhteyttä ja kestävää elämäntapaa tukemaan koottiin kaksi Lahden seudun ympäristöpalveluista lainattavaa ekotiimireppua. Ekotiimitoimintaa esittelee projektisuunnittelija Kati Komulainen Lahden seudun ympäristöpalveluista.

Päiväkotien lähimetsät kartalle

Luonto on lapselle ja nuorelle tärkeä hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Luonto on myös tärkeä leikin, oppimisen, virkistyksen ja liikunnan paikka. Paikkatietoa tärkeistä kasvatuksen ja opetuksen kohteista ei ole toistaiseksi koottu eikä tieto ole ollut helposti suunnittelijoiden tai metsäammattilaisten käytössä. Lahdessa on käynnissä päiväkotien lähimetsäkartoitus, josta kertoo ympäristöneuvontapäällikkö Päivi Sieppi Lahden seudun ympäristöpalveluista.

 

Tilaisuuden järjestävät Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia ja Lahden seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot tapahtumasta:

Kaisa Vuorivirta, Helsingin yliopiston Avoin yliopisto, Lahden toimipiste
kaisa.vuorivirta(at)helsinki.fi tai puh. 050 316 0528

 

Mikä Fellmannian kulma?

Lahden Kirkkokadulla sijaitseva Fellmannia kutsuu ilmaisiin, avoimiin tilaisuuksiin. Noin kerran kuussa Fellmannian kulmassa tuodaan esille Lahdessa toimivien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen toimintaa ja aikaansaannoksia. Aiheet vaihtelevat, mutta yhteisenä tavoitteena on herättää keskustelua ja virkistää kuulijoiden arkea. Fellmannian kulma tarjoilee eväitä ja sysäyksiä alueen menestykseen. Tilaisuuden aikana on mahdollista ostaa edullisesti kahvia ja pikkupurtavaa. Lisätietoa: www.fellmannia.fi

Tiedot

Päivämäärä:
25.11.2014
Aika:
17:00 - 18:30