Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Art Meets Science -näyttely 19.6.-25.7.

25.7.2013 klo 17:00 - 18:00

Fellmannia, Kirkkokatu 27, Lahti
Osana osallistavan innovaation PIN-C 2013 -konferenssia järjestetään taidenäyttely taiteen ja tieteen rajapinnalla

Mukaan kutstutut taiteilijat ja muotoilijat työstivät teokset konferenssiin osallistuvien tutkijoiden tutkimusmateriaalin perusteella, kommentoiden tai visualisoiden tieteellisiä artikkeleita.

Tämän tiedekonferenssin yhteydessä kuljetaan tieteen ja taiteen rajapinnan yli uudella tavalla. Tavoitteena on synnyttää tieteen ja taiteen vuoropuhelua. Taide halutaan nostaa tieteen rinnalle merkityksellisenä tapana tarkastella asioita ja ilmiöitä, sekä luoda keskustelua taitelijoiden ja tutkijoiden välille. PIN-C:n järjestäjät kokevat, että taide voi olla arvokas kommentaattori tieteelle. Tiede puolestaan voi tarjota uudenlaisen toimintakentän taiteelle. Taiteella voi olla myös tieteen konventioita rikkova vaikutus. Taide voi tuoda jotain uutta toisinaan etäiseksi koettuun ja vaikeasti lähestyttävään tiedemaailmaan. Tiedeyhteisön ulkopuolelta saapuva kommentaattori – tässä yhteydessä taiteilija tai soveltavan teatterin näyttelijä tai ohjaaja – voi rakentaa siltaa, haastaa, provosoida, auttaa näkemään eri tavoin.

Näyttely on avoinna yleisölle 19.6.‒25.7.2013 Fellmannian pohjakerroksessa ja osin myös katutasossa. Mukana on mm. grafiikkaa, maalauksia, veistoksia, ääntä ja videota.

Lue lisää näyttelyn järjestävän Lappeenrannan teknillisen ylioiston Lahti School of Innovationin tiedotteesta

Lisätietoa tieteen taiteellistamisesta: Laura Mellanen, puh. 040 187 6337, laura.mellanen(at)lut.fi

Tiedot

Päivämäärä:
25.7.2013
Aika:
17:00 - 18:00