Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ageing as a positive phenomenon – enriching interaction!

10.9.2013 klo 17:00 - 22:00

Lahden hiihtomuseo, Salpausselänkatu 8, Lahti
Seminaarissa kuullaan japanilaisten ja suomalaisten ikääntymisen tutkijoiden esityksiä ajankohtaisesta tutkimuksesta ja käytännön kehittämistoimista.

Vanheneminen on mielenkiintoinen elämänvaihe, joka täyttyy muistoista, mutta myös monista uusista mahdollisuuksista! Tämä on teemana syyskuisessa suomalais-japanilaisessa seminaarissa. Japanissa ja Suomessa molemmissa väestö vanhenee nopeasti ja yhteisöt ovat samankaltaisten haasteiden edessä.

Seminaarissa kuullaan esimerkkejä ajankohtaisesta ikääntymisen tutkimuksesta ja käytännön innovatiivisista ratkaisuista, kuinka tukea ikääntyneen rikasta, mielekästä elämää.

Ohjelma tästä linkistä http://blogs.helsinki.fi/hyvinvointitieto/files/2013/08/Japanese-Finnish-seminar_suomi-2013.pdf

Tutkijat ovat tavattavissa myös keskiviikkona 11.9. klo 18.00-21.00 Lahden Vesitornissa (os. Juustilankatu 13, Lahti) "Research & Sushi at the Tower" -tilaisuudessa, jossa kuullaan esimerkkejä ikääntyneisiin liittyvästä tutkimuksesta ja ikääntyneistä aktiivisina toimijoina japanilaisessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa. Illan kuluessa päästään myös maistelemaan japanilaisten vieraiden suunnittelema sushi-iltapala

Lisätietoja seminaarista ja japanilaisryhmän paripäiväisestä Lahden vierailusta antavat:

Kehittämispäällikkö, FT, Raisa Valve p. (09) 191 20235, 050-595 8950 raisa.valve(at)helsinki.fi
Erikoissuunnittelija Kirsi Lindqvist, kirsi.lindqvist(at)helsinki.fi, p. 050 588 0750

Seminaarin järjestävät yhteistyössä EAKR:n, Päijät-Hämeen liiton, Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian, Lappeenrannan teknillisen yliopiston Lahti School of Innovationin ja Lahden kaupungin rahoittamat tutkimus- ja kehittämishankkeet: Innovaatioita toiminnan rajapinnoilta – tiedon sekä osaamisen tuottamisen ja välittämisen foorumit Päijät-Hämeessä, Päijät-Häme maailman johtavaksi käytäntölähtöisen innovaatiotoiminnan alueeksi ja Tikutus – innovatiivisia, aktivoivia palvelusisältöjä ikääntyville. Lisäksi Suomen Akatemia on tukenut seminaarin järjestämistä.

Tiedot

Päivämäärä:
10.9.2013
Aika:
17:00 - 22:00