TUTKIMUS

LUT-yliopiston tutkimustoiminta Lahdessa

 

LUT-yliopisto on toiminut Lahdessa vuodesta 1996 lähtien. Vuonna 2018 LUT:n Lahden alueyksikkö muuttui yliopiston toiseksi kampukseksi.Kaikilla yliopiston schooleilla (School of Energy Systems, School of Engineering Science, School of Business and Management) on vakituista toimintaa Lahdessa. Tällä hetkellä Lahdessa työskentelee yhdeksän LUT:n professoria tai apulaisprofessoria, 17 post doc-tutkijaa, 16 tohtoriopiskelijaa sekä diplomityön tekijöitä ja tukihenkilöitä.

LUT-yliopiston tutkimuksen ja opetuksen painopistealoja Lahdessa ovat innovaatiotutkimus, yrittäjyystutkimus, suorituskyvyn johtamiseen liittyvä tutkimus, tietojohtaminen sekä kestävyystutkimus. Kansainvälisestikin LUT-yliopiston Lahden kampus tunnetaan esimerkiksi käytäntölähtöisestä innovaatiotutkimuksesta, osallistavien menetelmien ja tutkimusperustaisen teatterin tuomisesta organisaatioympäristöön, perheyrittäjyyden tutkimuksesta, ikääntyneiden hoito- ja hoivapalveluiden teknologian käytön ja sen vaikutusten tutkimuksesta, suorituskyvyn johtamisen tutkimuksesta sekä kiertotalouden ja ekologisen kestävyyden tutkimuksesta.

LUT-yliopiston Lahden tutkijat osallistuvat aktiivisesti kahteen yliopiston kuudesta poikkitieteellisestä tutkimusalustasta. Lahdessa työskentelevä professori Helinä Melkas johtaa käyttäjälähtöisyyttä ja pk-yritysten digitalisaatiota tarkastelevaa DIGI-USER – tutkimusalustaa (Smart Services for Digitalisation).  Lisäksi professori Hannu Rantasen tutkimusryhmä on mukana energiatehokkaaseen koneensuunnitteluun reaaliaikaisen simulaation keskittyvässä SIM-tutkimusalustassa (Sustainable product processes through simulation).

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan tavoitteena on elinkeinoelämän ja julkisen sektorin toimintaedellytysten parantaminen.

Lisätietoja
https://www.lut.fi/tutkimus

[recent_products per_page="12" orderby="menu_order" columns="0" category="" order="ASC"]

LAHDEN YLIOPISTOKAMPUS

Niemen kampus
Niemenkatu 73 (B-osa), 15140 Lahti
Mukkulankatu 19, 15210 Lahti
info(at)lahdenyliopistokampus.fi

Yhteystiedot

#lahdenyliopistokampus #UCLahti #unilut #helsinkiuni #tiedelahti #niemikampus

TILAA UUTISKIRJEEMME