Helsingin yliopiston kaikille avoin Studia Generalia -luentosarja välitetään jälleen Fellmanniaan.

 

  • Kannattaako karppaaminen?
  • Onko geenimuunneltu ruoka vaarallista?
  • Riittääkö ruoka vielä vuonna 2025?

Helsingin yliopiston kaikille avoin Studia Generalia -luentosarja Ruoka ja elämä etsii vastauksia paljon mediassakin puhuttaneisiin kysymyksiin syömisestä ja ravinnosta. Luentosarjassa käydään läpi ravitsemuksen perusteita ja syömisen evoluutiota: Miten meidän tulisi syödä? Miksi syömme niin kuin syömme? Lisäksi luennot käsittelevät ruoan ja juoman riittävyyttä maapallolla sekä ruoan makuja, arvoja ja merkityksiä. Luennoitsijoina ovat alansa huippuasiantuntijat, ja yleisö voi osallistua aktiivisesti keskusteluun.

Studia Generalia -luentosarjoja on näytetty Fellmanniassa jo pari lukukautta ja ne ovat saavuttaneet niin vakioyleisön kuin satunnaisempia tieteen ja arkielämän yhteensovittamisesta kiinnostuneita.

Luennot välitetään suorina verkkolähetyksinä Helsingin yliopistosta Lahden oppimiskeskus Fellmanniaan (Kirkkokatu 27). Luentoja voii seurata myös omalta tietokoneelta tai myöhemmin nauhoitettuna  www.helsinki.fi/videot

Ohjelma (tarkemmat tiedot Tapahtumakalenterista kunkin päivän kohdalta)

RUOKA JA ELÄMÄ Torstaisin klo 17.00–19.00

11.10. RAVITSEMUKSEN PERUSTEET

18.10. SYÖMISEN EVOLUUTIO

25.10. KEINOTEKOISTA VAI LUONNONMUKAISTA?

1.11. RIITTÄÄKÖ RUOKA, RIITTÄÄKÖ VESI?

8.11. MAKUJA JA ARVOJA

15.11. RUOAN MONET MERKITYKSET

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, eikä niille tarvitse ilmoittautua erikseen.

Lisätiedot Lahden luentosarjatoteutuksesta:

projektipäällikkö Kaisa Vuorivirta
Helsingin yliopisto, Avoin yliopisto Lahden toimipiste
Kirkkokatu 16, 15140 LAHTI

Puh. 09 191 20200, 050 3160528
kaisa.vuorivirta(at)helsinki.fi

Tervetuloa!

Lisätietoja: www.helsinki.fi/avoin/studiageneralia

Linkki esitteeseen (pdf)