Koulutukset

Kevät 2017

ORIGAMIT MATEMATIIKAN OPETUKSESSA

4.5.2017 klo 16 -19:00 Niemessä Lahden yliopistokampuksella

Matematiikkaa voi oppia iloisesti origamitaittelun avulla. Koulutuksessa osallistujat tutustutetaan origamien maailmaan. Koulutus sopii kaikkien kouluasteiden matematiikan opettajille, myös alakoulun opettajille. Koulutus alkaa Päijät -Hämeen LUMA -keskuksen verkostotapaamisella. Voit osallistua myös pelkästään verkostotapaamiseen.

Tarjolla pientä välipalaa. Tervetuloa!

Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittautuminen tästä.

Ohjelma:

16:00-16:45 Päijät -Hämeen LUMA -keskuksen verkostoilta. Ajankohtaiset kuulumiset.

16:45- 19:00 Origamit matematiikan opetuksessa -koulutus.

Kouluttajana toimii FM Erja Salmela

Tapahtuman järjestää Päijät -Hämeen LUMA -keskus.

_____________________________________________________________________

LUONTOON OPPIMAAN -KOULUTUSPÄIVÄ

29.3.2017 9:00 -15:00

Koulutuspäivä on suunnattu lasten ja nuorten ryhmien ohjaajille, opettajille, varhaiskasvattajille, ympäristömummoille ja -vaareille sekä kaikille muille ulkona oppimisesta ja opettamisesta kiinnostuneille. Päivän aikana tutustutaan kolmeen Lahden luontokohteeseen (Pesäkallio, Liipolan metsä ja Linnaistensuo). Luontokohteissa on tarjolla ohjattua tutustumista ulkona oppimisen ja opettamisen harjoitteisiin ja materiaaleihin. Harjoitteet soveltuvat parhaiten peruskoulun alaluokille. Samalla on mahdollisuus verkostoitua ja oppia perusretkeilytaitoja.

Bussikuljetus lähtee Matkakeskuksesta, Rautatienkatu 2, kello 9:00, paluu kello 15:00.

Mukaan omat eväät, tauko nuotion äärellä. Sään mukainen pukeutuminen. Mukaan mahtuu 40 ensin ilmoittautunutta.

Linkki ilmoittautumiseen. Ilmoittautuminen päättyy 22.3.2017.
https://link.webropolsurveys.com/EP/3D74CFCCCB044C58

Päivän järjestelyissä ovat mukana Lahden kaupungin ympäristökehitys (Ympäristökasvatuksen alueellista yhteistyötä Hämeessä -hanke sekä Mun juttu – meidän tulevaisuus –hanke), Päijät-Hämeen LUMA-keskus sekä ryhmä LAMKin opiskelijoita.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

_________________________________________________________________

LUMA-kerhon ohjaajakoulutus (2op)

10.1.2017, 17.1.2017, 18.1.2017 Niemen kampus, Lahti.

Oletko kiinnostunut työskentelemään luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian parissa yhdessä lasten ja nuorten kanssa? Haluatko oppia uutta oppimisesta ja opettamisesta luma-aineissa? Lahdessa järjestetään talvella 2017 LUMA-kerhon ohjaajakoulutus, joka antaa valmiudet kerhon suunnitteluun ja kerhon ohjaajana toimimiseen. Koulutus on tarkoitettu kaikille, joilla on kiinnostusta ja osaamista luonnontieteistä, matematiikasta ja teknologiasta.

Ilmoittaudu 2.1.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen phluma@helsinki.fi. Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kouluttaja Noora Kivikko

Tarkempi sisältö (pdf).