lasten ja nuorten tapahtumat

Päijät -Hämeen LUMA -keskus järjestää aktiivisesti tiedekerhoja, leirejä ja tapahtumia, joiden tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian pariin ja pitää yllä heidän kiinnostustaan niihin. Keväällä 2017 järjestetään mm suosittu, alakouluikäisille suunnattu Tiedekerho Lahden pääkirjastolla yhdessä Lahden Ympäristötoimen kanssa (katso lisää kohdasta Kerhot). Tiedekerhoja järjestetään myös yhteistyössä alueen koulujen kanssa.

Päijät-Hämeen LUMA-keskus järjestää myös tiedeleirejä koulujen loma -aikoina. Kesällä 2017 toteutettiin mm Lahdessa ja Riihimäellä Tiedettä kesään -leiri (katso lisää kohdasta Leirit), sekä Lahdessa Mobiilikoodausleiri yhteistyössä LAMKin kanssa.

StarT -toimintamalli on käynnissä toista kertaa. Se kokoaa yhteen alueen koulujen tähtitiimejä ja tarjoaa hienon kanavan projektien esittelyyn. Toimintamalli tukee uuden OPS:n vaatimuksia monialaisen oppimisen , projektien ja tiimiopettajuuden kanssa.

Haluatko tiedekerhotoimintaa tai muunlaisen tiedetapahtuman koulullesi? Ota yhteyttä phluma (a) helsinki.fi, niin ideoidaan yhdessä!

Kuva Veijo Ruotanen