StarT -aluefestivaalit 14.5.2017

Päijät -Hämeen LUMA -keskus järjestää Kanta- ja Päijät -Hämeen yhteiset StarT -aluefestivaalit Lahden Yliopistokampuksella Niemessä toukokuussa. StarT -toimintaan ilmoittautuminen alkoi keväällä 2017 ja jatkui joulukuuhun asti. Ilmoittautuneet pääsevät postituslistalle, saavat tietoa ja tukea projektien toteutuksessa. StarT -lähettiläät kiertävät kouluissa auttamassa ja innostamassa.

StarT -Aluefestivaaleille ilmoittaudutaan mukaa helmikuun loppuun mennessä. StarT -Aluefestivaaleille voi ilmoittautua, vaikka ei olisi ennakkoilmoittautunut joulukuuhun mennessä. Näin annetaan kaikille mahdollisuus ilmoittautua Aluefestivaaleille.

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen toiminta-alueelta ennakkoilmoittautui monta päiväkotia, esikoulua, koulua ja kerhoa. Nyt on aika toteuttaa projekteja ja hyödyntää StarT -lähettiläiden apua!

18.2.2018 mennessä StarT -Aluefestivaaleille ilmoittautuneet esikarsitaan ja parhaat työt saavat kutsun Lahteen.

StarT -toimintamalliin kuuluu tiiviisti myös opettajien ja kouluttajien hyvä käytänne -osio. Hyvässä käytänteessä opetusalan henkilöstö esittelee omassa oppimisyhteisössään hyväksi todetun toimintamallin. Myös he voivat ilmoittautua StarT -Aluefestivaaleille ja saada palkintoja.

StarT -Aluefestivaalit kokoavat yhteen Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta lasten ja nuorten sarjojen parhaat projektit. Festivaalipäivän aikana projektit arvioidaan, pisteytetään ja palkitaan. Päivä on lapsille ja nuorille elämyspäivä! Luvassa on Tiedeluokka SOLUssa demoja, työpajoja ja kivaa tekemistä. Myös opettajille on jaossa ideoita ja materiaalia. Samalla pääsee ihastelemaan myös muiden tiimien hienoja töitä.

Vuoden 2017 StarT -Aluefestivaalien tunnelmia voi käytä lukemassa täällä (linkki).