Yhteisöllinen tapa toteuttaa monialaisia opintokokonaisuuksia ja teemaopintoja

StarT- aluefestivaalit Lahdessa maanantaina 14.5.2018.

Yleinen StarT- esittelyvideo

StarT- aluefestivaalit Lahdessa 2018, koostevideo

 

StarT- aluefestivaalit Lahdessa 2017, koostevideo

Tämä Toimii! esittelyvideo StarT -Festivaaleilta 2017 Lahden Sibeliustalolta

Nuorten sarjan esittelyvideo StarT -Festivaaleilta 2017 Lahden Sibeliustalolta

Lasten sarjan esittelyvideo StarT -Festivaaleilta 2017 Lahden Sibeliustalolta

 

StarT:n eteneminen

1. Toteuta LUMA-aineisiin ja StarTin teemoihin liittyvä projektiopiskelujakso haluamallasi tavalla mieluiten syyslukukauden aikana.

2. Valitkaa parhaat projektit ja ilmoittakaa se StarT- Aluefestivaaleille (StarT-päivä).

3. Valitkaa parhaat ja ilmoittautukaa Päijät- ja Kanta-Hämeen StarT-festareille.  Ilmoittautuminen päätty 18.2.2018.

4. Lisäksi verkkolomakkeella voi raportoida omasta oppimisyhteisöstään hyvän käytänteen projektiopiskelujakson toteutuksesta. Tämä koskee opettajia ja heidän työskentelyään helpottavia toimintamalleja ja uusia ideoita.

5. Parhaat projektityöt ja hyvät käytänteet kutsutaan verkkotuomaroinnin jälkeen esittäytymään alueellisille StarT-festareille, joilla parhaat palkitaan. 2018 vuonna StarT- Festivaalit ovat yksipäiväiset ja ne järjestetään 14.5.2018.

Teemat

1) Matematiikkaa ympärillämme, 2) Luonto ja ympäristö, 3) Hyvinvointi ja terveys, 4) Tähdet ja avaruus, 5) Koti, kulttuuri, kansainvälisyys, 6) Tämä toimii! ja 7) Teknologia ympärillämme

Lähettilästoiminta

StarT tarjoaa lähettilään, joka tulee innostamaan ja auttamaan projektin toteutuksessa. 

Palkinnot StarT -Aluefestivaaleilla:

  • Arvontapalkinto kaikkien ilmoittautuneiden projektien kesken
  • LUT- nimikkostipendit teemojen "Matematiikka ympärillämme" ja "Teknologia ympärillämme" -teemojen parhaille projekteille.
  • Lahden Ursan näytös oppilasryhmälle 2kpl.
  • Ursan lehden vuositilaus
  • Paljon muita palkintoja, ideoita ja elämyksiä.

Kansalliset palkinnot:

  • Parhaiten Suomessa tilastollisia menetelmiä hyödyntävälle projektille Tilastokeskuksen stipendit (lapset 200€ ja nuoret 500€)
  • TEK: 500 € ansiokkaan StarT-projektin tehneelle nuorten projektitiimille
  • Lastentarhanopettajaliitto: 200€ ansioituneelle varhaiskasvatuksen projektitiimille

Materiaali

StarT:in materiaalipankkia on uudistettu ja se löytyy täältä ilman kirjautumisia (http://start.luma.fi/mahdollisuudet/materiaalipankki-2/).

Myös EdViston käyttö on ilmaista kaikille StarTiin osallistuneille (https://edvisto.com/)

 

StarT yleisesti

StarT Youtube- kanava täällä! (linkki). Kanavalla paljon ideoita ja StarT GoEdu -virtuaalikerho.

StarTissa opitaan yhdessä projektioppimisen kautta ja jaetaan oppimisen ja tekemisen riemua!
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.
StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla ilmiöpohjaisia projekteja. Projektityöskentely on kaikille luokka-asteille mielekäs tapa oppia yhdessä matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa, jossa luontevasti voi yhdistää tieteen, taiteen, liikunnan sekä lasten ja nuorten omat kiinnostuksen kohteet.  Projektit voi toteuttaa pienempänä ja lyhytkestoisena projektina, omana teemakurssinaan tai vaikka koko lukuvuoden kestoisena toimintana.

Me StarTissa haluamme tukea sekä projekteja toteuttavia tiimejä että opettajia tarjoamalla materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen.

"Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!" kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. Laaja yhteistyö yhteiskunnan toimijoiden sekä yritysten kanssa tarjoaa lapsille ja nuorille näkymän tulevaisuuden uravaihtoehtoihin sekä LUMA-aineiden merkitykseen yhteiskunnassa.

StarT on LUMA-keskus Suomen tarjoama pysyvä toimintamalli, johon lukuvuonna 2016-2017 on osallistunut yli 800 oppimisyhteisöä 36 maasta.

Keskeinen osa kansallisen ja kansainvälisen StarT-yhteisön toimintaa ovat yhteiset innostavat tapahtumat, joissa jaetaan oppimisen iloa ja intoa. Kevätkausi kulminoituu eri puolella Suomea pidettäviin alueellisiin StarT-festivaaleihin sekä loppukeväästä StarT-gaalaan, joka on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma.

Festivaalit ja gaala ovat elämyksellisiä tapahtumia, joissa ilon ja innon lisäksi jaetaan myös erilaisia raha- ja elämyspalkintoja. Parhaille tiimeille sekä oppimisyhteisöille myönnetään StarT 2018 palkintogaalassa International LUMA StarT Award 2018.


StarT:ista antaa lisätietoja:

•    Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, 050 514 1450
•    Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, 050 448 9508

Tykkää kansallisesta StarT Facebook-sivusta ja saa uusimmat tiedot uutisvirtaasi!

Tulostettava mainos täältä.