StarT

yhteisöllinen tapa toteuttaa monialaisia opintokokonaisuuksia ja teemaopintoja

Yleinen StarT- esittelyvideo

StarT- aluefestivaalit Lahdessa, koostevideo

Tämä Toimii! esittelyvideo StarT -Festivaaleilta Lahden Sibeliustalolta

Nuorten sarjan esittelyvideo StarT -Festivaaleilta Lahden Sibeliustalolta

Lasten sarjan esittelyvideo StarT -Festivaaleilta Lahden Sibeliustalolta

LUMA-keskus Suomi kutsuu kaikki osallistumaan StarT-toimintaan lukuvuonna 2017-2018.


Ilmoittaudu mukaan NYT täällä.

StarT- aluefestivaalit järjestetään Lahdessa maanantaina 14.5.2018.

Ilmoittautuminen ei sido mihinkään, mutta antaa mahdollisuuden olla halutessasi mukana kaudella 2017-2018.


StarT:n eteneminen pähkinänkuoressa

1. Toteuta LUMA-aineisiin ja StarTin teemoihin liittyvä projektiopiskelujakso haluamallasi tavalla mieluiten syyslukukauden aikana.

2. Järjestäkää alkuvuodesta 2018 päiväkodissa/koulussa yhdessä koko oppimisyhteisölle pieni tai suurempi tapahtuma/valintatilaisuus, StarT-päivä, jossa oppilaiden tiimit esittelevät projektiopiskelunsa tuotokset.

3. Valitkaa parhaat ja raportoikaa ne ehdolle Päijät- ja Kanta-Hämeen StarT-festareille.  Raportointi päätty 18.2.2018.

4. Lisäksi verkkolomakkeella voi raportoida omasta oppimisyhteisöstään hyvän käytänteen projektiopiskelujakson toteutuksesta. Tämä koskee opettajia ja heidän työskentelyään helpottavia toimintamalleja ja uusia ideoita.

5. Parhaat projektityöt ja hyvät käytänteet kutsutaan verkkotuomaroinnin jälkeen esittäytymään alueellisille StarT-festareille, joilla parhaat palkitaan. 2018 vuonna StarT- Festivaalit ovat yksipäiväiset ja ne järjestetään 14.5.2018.

StarT teemat ovat:

1) Matematiikkaa ympärillämme, 2) Luonto ja ympäristö, 3) Hyvinvointi ja terveys, 4) Tähdet ja avaruus, 5) Koti, kulttuuri, kansainvälisyys, 6) Tämä toimii! ja 7) Teknologia ympärillämme

StarT tarjoaa maksuttomia vinkkejä ja materiaaleja projektiopiskelun toteuttamiseen uusien OPS:ien linjassa kaikilla opetuksen asteilla. Lisäksi voit mahdollisesti saada toteuttamisen tueksi StarT-lähettilään, joka vierailee oppimisyhteisöissä käytännön työskentelyn tukena. StarT:in materiaalipankkia on uudistettu ja se löytyy täältä ilman kirjautumisia (http://start.luma.fi/mahdollisuudet/materiaalipankki-2/). Myös EdViston käyttö on ilmaista kaikille StarTiin osallistuneille (https://edvisto.com/).

 

StarT yleisesti

StarTissa opitaan yhdessä projektioppimisen kautta ja jaetaan oppimisen ja tekemisen riemua!
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi LUMA-keskus Suomi -verkosto yhteistyötahoineen on käynnistänyt uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien ja teemaopintojen toteuttamista tukevan StarT-toimintamallin. StarT on suunnattu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.
StarTissa opitaan yhdessä toteuttamalla ilmiöpohjaisia projekteja. Projektityöskentely on kaikille luokka-asteille mielekäs tapa oppia yhdessä matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologiaa, jossa luontevasti voi yhdistää tieteen, taiteen, liikunnan sekä lasten ja nuorten omat kiinnostuksen kohteet.  Projektit voi toteuttaa pienempänä ja lyhytkestoisena projektina, omana teemakurssinaan tai vaikka koko lukuvuoden kestoisena toimintana.

Me StarTissa haluamme tukea sekä projekteja toteuttavia tiimejä että opettajia tarjoamalla materiaaleja, ideoita, konkreettista tukea sekä maksutonta koulutusta ilmiöpohjaisen ja monialaisen oppimisen toteuttamiseen.

"Yhdessä hyvää tulevaisuuteen!" kuuluu StarTin motto. Yhteisen tulevaisuuden rakentamisessa StarTissa ovat tärkeässä roolissa myös lukuisat yhteistyökumppanit, joita ilman StarT ei olisi mahdollinen. Laaja yhteistyö yhteiskunnan toimijoiden sekä yritysten kanssa tarjoaa lapsille ja nuorille näkymän tulevaisuuden uravaihtoehtoihin sekä LUMA-aineiden merkitykseen yhteiskunnassa.

StarT on LUMA-keskus Suomen tarjoama pysyvä toimintamalli, johon lukuvuonna 2016-2017 on osallistunut yli 800 oppimisyhteisöä 36 maasta.

Keskeinen osa kansallisen ja kansainvälisen StarT-yhteisön toimintaa ovat yhteiset innostavat tapahtumat, joissa jaetaan oppimisen iloa ja intoa. Kevätkausi kulminoituu eri puolella Suomea pidettäviin alueellisiin StarT-festivaaleihin sekä loppukeväästä StarT-gaalaan, joka on sekä kansallisen että kansainvälisen StarT-toiminnan huipentuma.

Festivaalit ja gaala ovat elämyksellisiä tapahtumia, joissa ilon ja innon lisäksi jaetaan myös erilaisia raha- ja elämyspalkintoja. Parhaille tiimeille sekä oppimisyhteisöille myönnetään StarT 2018 palkintogaalassa International LUMA StarT Award 2018.


StarT:ista antaa lisätietoja:

•    Johtaja, professori Maija Aksela, LUMA-keskus Suomi, 050 514 1450
•    Projektipäällikkö Outi Haatainen, LUMA-keskus Suomi, 050 448 9508

 

Tykkää kansallisesta StarT Facebook-sivusta ja saa uusimmat tiedot uutisvirtaasi!

Tulostettava mainos täältä.