LUODE - luonto ja taide nuorten työelämätaitojen oppimisympäristönä -hanke

Verkostopäivä Helsingissä huhtikuussa

OSUMA-koordinaatiohanke järjestää kaikille osallistamalla osaamisen hankkeissa työskenteleville yhteisen verkostopäivän huhtikuussa - innostutaan yhdessä nuorten hyväksi! Ilmoita mitkä näistä päivistä sopivat teidän hankkeelle: https://doodle.com/poll/x7r2cmzgh4988c2d

Seikkailukasvatuspäivät 15.-16.03.2018

Seikkailukasvatuspäivät järjestetään Suomen Urheiluopistolla 15.-16.03.2018. Nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja opiskelijoille suunnattu tapahtuma tarjoaa tuoreinta tietoa seikkailukasvatuksesta menetelmänä niin kouluissa kuin nuorisotyössäkin. Katso lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisohjeet linkistä: https://vierumaki.fi/koulutukset/seikkailupedagogiikan-paeivaet-2018

Sitoumus2050 -tapahtuma Lahdessa 28.05.2018

Millaisen Suomen sinä haluat 2050? Miten sinä voit vaikuttaa Lahden ja koko Suomen tulevaisuuteen? Tämän päivän nuoret ovat kestävän kehityksen tulevaisuus. Sitoumus 2050 -tapahtuma järjestetään Lahdessa ja sen kohderyhmänä ovat nuoret, koululaiset ja opiskelijat. Tapahtuman tarkoituksena on valaista ja innostaa nuoria kestävän kehityksen merkityksestä ja kannustaa lahtelaisia pitämään huolta ympäristöstä, yhteiskunnasta ja siitä, että Lahdessa ihmisen on hyvä olla.

Oppimista ilmiöiden ja elämysten kautta 26.1.-28.4.2018

Oppimista ilmiöiden ja elämysten kautta -täydennyskoulutus opettajille alkoi tänään Lahdessa. Koulutuksessa opitaan, miten elämyspedagogiikkaa voi hyödyntää oppimisessa, erityisesti luontoympäristössä. Koulutuksessa hyödynnetään Mun juttu – meidän tulevaisuus – hankkeessa luotuja ja testattuja monipuolisia menetelmiä. Koulutuksen toteuttavat HY+ sekä Outward Bound Finland, sen rahoittaa Opetushallitus.

Allianssiristeily 11.-12.4.2018

OSUMA-koordinaatiohanke on varannut Allianssiristeilylle ständin, jossa voidaan promota hankkeita. Ilmoittaudu risteilylle: https://www.allianssiristeily.fi/ilmoittautuminen. Risteilyllä on tarkoitus kokeilla "pop up -juurruttamista", eli ketteriä keinoja viedä eteenpäin hankkeissa toteutettuja juttuja. Mikäli haluat mukaan suunnittelemme tätä yhdessä 19.3. klo 10-15.