<
Etusivu
Yliopistojen yhteinen toiminta-alusta

Lahden Yliopistokampus

on kansainvälinen yliopistojen ja Lahden kaupungin sopimukseen perustuva osaamiskeskittymä ja osa Lahden alueellista innovaatioympäristöä. Kampuksella yliopistot tekevät monialaista tutkimusta ja antavat tutkimukseen perustuvaa opetusta sekä edistävät toiminnan alueellista vaikuttavuutta. Yhteisiä teemoja ovat ympäristö ja kestävyys sekä yritysyhteistyö ja yrittäjyys.

LUT-logo

Uutiset

14.11.2018

Päijät-Hämeen LUMA-keskus ja Tiedeluokka SOLU vuoden 2018 korkeakouluteko

Päijät-Hämeen LUMA-keskus ja Tiedeluokka SOLU on saanut Lahden kaupungin Vuoden korkeakouluteko 2018 -tunnustuspalkinnon.

Uutinen

24.10.2018

LUMA-keskus Suomi sai kansainvälisen tiedekasvatuspalkinnon

LUMA-keskus Suomen StarT-hanke menestyi kansainvälisessä kilpailussa, jossa haettiin parhaita käytäntöjä luonnontieteen ja tekniikan opetukseen sekä koulujen ja elinkeinoelämän yhteistyöhön. StarT-toiminta on aktiivista myös Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella innostaen vuosittain suuren joukon lapsia ja nuoria tiedeprojektien pariin.

Uutinen

18.10.2018

Iloa ja hyötyä lasten tietokirjoista

Suomen tietokirjailijat ry järjesti Lahden Yliopistokampuksen koordinaatioyksikön kanssa tietokirjaillan. Palkittu tietokirjailija ja professori Markku Löytönen alusti tilaisuudessa lasten ja nuorten tietokirjallisuuden merkityksestä.

Uutinen

10.10.2018

Tiedeluokassa voi rakentaa vedenpaisumuksen hiekkalaatikkoon

Niemen kampuksen Tiedeluokka SOLU tarjoaa lisättyä todellisuutta maantiedon opetukseen kaikille Päijät-Hämeen kouluille. Myös yhteistyö lokakuussa Lahteen avattavan yrityskylän kanssa on käynnistynyt.

Uutinen

08.10.2018

Miten minusta tuli verkko-opettaja?

Yliopistonlehtori Olli-Pekka Penttinen (HY) kertoo tarinansa ja antaa vinkkejä hyvän verkko-opetukseen. Olli-Pekka tunnetaan opettajana, joka on aina valmis kehittämään ja uudistamaan opetustaan. Hän myös hankkii uusinta tietoa niin Suomesta kuin maailmaltakin aktiivisesti. Hän myös osallistuu ahkerasti Lahdessa toimivaan korkeakoulujen digipedayhteistyöhön (HY, LUT, LAMK) ja tuo täten osaamisensa myös alueellisen verkoston käyttöön.

Uutinen

24.09.2018

Opetus digitalisoituu – miten vastaamme haasteeseen?

Lahden Yliopistokampus ja Lahden ammattikorkeakoulu ovat yhdessä tuottaneet videoklippisarjan "Miten minusta tuli verkko-opettaja"

Uutinen

19.09.2018

Lähde mukaan kilpailemaan kasviksilla! Join the competition!

Lokakuussa kisataan kasvisten syömisessä.

Uutinen

18.09.2018

Niemen kampuksella työskentelevät ja opiskelevat kisaavat lokakuussa kasvisten popsimisessa

Nyt haastetaan Niemen kampuksen yhteisöön kuuluvien organisaatioiden henkilöstö ja opiskelijat uuteen kasviskisaan.

Uutinen

Tapahtumat

15.11.2018

LUMA Tiedekerho

Tiedekerho alakouluikäisille. Kerho on maksuton, mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen kerhoon avautuu perjantaina 9.11. klo 12 Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen www-sivulla kohdassa Lapsille ja nuorille/Kerhot/LUMA Tiedekerho. Teemana: reaktiot. Luvassa tutkimuksia ja kivaa tekemistä, tervetuloa!

Tiedeluokka SOLU

[l:communityCalendarItem]

30.11.2018

StarT- toiminnan ilmoittautuminen päättyy

StarT ilmoittautumisaika

[l:communityCalendarItem]

11.01.2019

ASTU tilauspäivä

Tilaa maksuttomia askartelumateriaaleja koulullesi

[l:communityCalendarItem]

15.03.2019

ASTU tilauspäivä

Tilaa maksuttomia askartelumateriaaleja koulullesi

[l:communityCalendarItem]

Sosiaalinen media