21.11.2017

Lahden Yliopistokampukselle avataan tiedeluokka

Lahden Yliopistokampukselle Niemeen avataan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian oppimista edistävä ja tukeva tiedeluokka.

Helsingin yliopiston tiloihin on remontoitu laboratorio ja monitoiminen kerhotila, joita hyödynnetään kaikenlaiseen LUMA-toimintaan ja opetukseen, esimerkiksi tiedekerhojen, -klubien ja pajojen pitämiseen. LUMA Tiedeluokka toimii moni- ja poikkitieteellisenä oppimisympäristönä kaikille opetusasteille. Se mahdollistaa kouluille sellaisten töiden tekemisen, joita niiden ei ole välttämättä mahdollista tehdä omissa tiloissaan. Tiedeluokassa voi muun muassa monistaa DNA:ta, erotella kasvien väriaineita kromatrografialla tai opetella kartanlukua lisätyn todellisuuden hiekkalaatikon avulla. Tiedeluokka auttaa osaltaan varmistamaan luonnontieteiden, matematiikan ja teknologian osaamisen perustaa Päijät-Hämeessä.

Tiedeluokan viralliset kutsuvierasavajaiset järjestetään Niemen kampuksella tiistaina 21.11.2017. Tiedeluokan saapuu avaamaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tervehdykset kuullaan myös Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirralta ja LUMA-Suomen johtaja Maija Akselalta. Avajaisissa julkistetaan LUMA Tiedeluokan nimi ja logo.

Tiedeluokkatoiminnan käynnistämiseen liittyy myös kaksivuotinen ESR-hanke "LUMA Tiedeluokka - tukea nuorten koulutusvalintojen tekemiseen". Hankkeen tavoitteena on tukea nuorten opiskeluvalintojen tekemistä ja niiden pysyvyyttä erityisesti koulutuksen nivelvaiheissa (yläkoulu - toinen aste ja toinen aste - korkeakoulu).

Lisätietoja:

http://www.lahdenyliopistokampus.fi/fi/paijat-hameen_luma-keskus/tiedeluokkaLUMA

 

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen koordinaattori Tarja Kariola
Lahden Yliopistokampuksen koordinaatioyksikkö
Puhelin: 050 4485801
Sähköposti: tarja.kariola(at)helsinki.fi

Jarkko Lampiselkä PH LUMA-keskuksen johtaja
Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitos
Puhelin: 050 3182171
Sähköposti: jarkko.lampiselka(at)helsinki.fi