Science Slam iskee jälleen!

28.09.2018 18:00 - 19:30
Leikkimielinen, mutta faktapohjainen tiedekisa Science Slam nyt jo toisen kerran. 28.9. klo 18 maissa ravintola Teerenpelissä ovat kilpasilla lahtelaiset ja lahtelaismieliset tieteentekijät.
Paikka: Ravintola Teerenpeli

Science Slam on tutkijoiden välinen kilpailu, jossa rohkeat tieteentekijät astuvat lavalle ja esittelevät tutkimustaan mahdollisimman viihdyttävästi. Esiintyjiä on neljä  ja aiheet vaihtelevat maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa kuuntelemaan ja ennen kaikkea arvioimaan – yleisön mielestä paras esitys palkitaan. Myös kaikenlainen esiintyjien kannustus on mahdollista ja jopa suotavaa!

Tässä lyhyet maistiaiset siitä mitä on tulossa eli meidän slämmääjät:

Tohtorikoulutettava, myös turhien yksityiskohtien kävelevä tietokirja Paula Kajankari

Paula tekee väitöskirjaa Helsingin yliopistolla Lahdessa. Paulan tutkimuskohde on  Porvoonjoki: mitä kemikaaleja sieltä löytyy ja miten ne vaikuttavat eliöihin.  Paula viihtyy  laboratoriossa ja on huono kalastaja. Science Slamin otsikko on ”Hyvät, pahat kemikaalit” eli esityksessä tutustumme kemikaaleihin: mitä ne ovat, tarvitsevatko ihmiset niitä ja ovatko kemikaalit haitallisia.Esityksen taustabiisiksi Paula on valinnut mm. Alice Cooperin Poisonin, mitä se Paulasta kertoneekaan?

 

Tutkija, sosiaalipsykologian tietäjä Eemeli Hakoköngäs

Eemeli työskentele Helsingin yliopistolla ja tutkii  kuvien avulla tapahtuvaa sosiaalista viestintää sekä sosiaalisesti rakentuvaa arkitietoa. Science Slamissa hän kertoo meneillään olevasta onnellisuustutkimuksesta ja sosiaalipsykologisesta näkökulmasta suomalaisten onnellisuuteen.
Ei siis olekaan ihme, että yksi Eemeli tausbiiseistä on Leevi and the Leevingsin Onnelliset

 

Apulaisprofessori, kestävyystutkimuksen guru Ville Uusitalo

Ville tekee töitä Lappeenrannan teknillisellä yliopistolla Lahdessa ja on erikoistunut tutkimus ja opetustyössään erityisesti liikennesektorin kestävyyshaasteiden ratkaisemiseen. Hän on kiinnostunut mahdollisuuksista vähentää liikenteen vaatiman energian tuotannon ja käytön ympäristövaikutuksia. Esitys tulee liittymään henkilöautojen toimintaan erilaisilla energialähteillä. Villen voimabiisinä illassa on mm.Europen Final Countdow.

 

Projektipäällikkö, innobroker ja innostaja Katariina Mäenpää

Katariina kertoo TAJUMO-projektista eli uudesta taide- ja muotoilukeskuksesta. Tavoitteena on lahtelaisten näköinen aktiivinen ja innostava (mielen)tila, jossa luodaan merkityksellisiä elämyksiä ja elämyksellisiä merkityksiä. Perinteikkääseen Malskin panimokortteliin tulee rakentumaan taitelijoiden, opiskelijoiden, muotoilijoiden, luovien yrittäjien ja monen muun osaajan ja verkoston hub, joka puhaltaa tuulen tulevaisuuden Lahteen. Katariinan musiikkivalinta on mahtipontinen Bohemian rapsody legendaariselta Queniilta.